Etosha NP – Halali

Prima geslapen in de daktent, nu we een kussen maken van een slaapzak. Wel om kwart over 6 al op. Omdat het licht is, we er vroeg in lagen en omdat andere campinggasten hun tenten al pratend inpakken. Zij willen bij zonsopkomst het park al in. Wij doen rustig aan en ontbijten eerst. Toch nog vroeg op pad, weer langs verschillende waterholes. We zijn al ervaren wildlife spotters en zien de beesten snel.

Vandaag zien we er veel bij elkaar, prachtig gezicht omdat ze afsteken tegen de kale zoutvlakte. Het is vandaag opvallend rustig in het park, bijna overal zijn we alleen. Een tegenligger in een auto van het park stopt even en meldt ons dat er verderop leeuwen zijn. Wij rijden langzaam verder en turen in de bosjes. Net als we denken dat we in de maling werden genomen, zien we er twee in het veld lopen. Geweldig gezicht. De achterste lijkt ons een beetje mager. Onderweg hebben we weer veel stilgestaan om te kijken met de motor af; we zijn dan middenin de natuur in complete stilte. Na 5 uur dieren spotten komen we aan bij Halali, het middelste resort van Etosha. We checken in voor de camping en lunchen op een druk terras. Nadat we een enigzins schaduwrijke plaats op de lege camping hebben gevonden doet Lesley even een handwasje, het is hier immers toch zo droog. Daarna naar het zwembad, waar we Peter en zijn gezin met de Nederlandse camper weer tegenkomen. Kleine wereld. Terug bij de tent lezen we nog wat.

 

Eind van de middag gaan we naar de waterhole die aan het park ligt. Er staan bankjes en je kijkt er van boven op. De zon gaat onder en we zitten gespannen te wachten. Eerst komen er twee impala’s, als opwarmertje. Zodra de zon onder is schijnen er lampen op het watertje. Dan begint de show pas echt; 3 olifanten komen aangesjokt en beginnen luidruchtig te drinken. Dan komen er 2 neushoorns bij; die vechten nog even. In de verte zien we 4 leeuwen, maar die komen niet dichterbij. Ze grommen wel. Ten slotte komen er ook nog 3 hyena’s drinken, talloze vogels en nog  wat kleine diertjes. Fantastisch! We hebben 2 uur ademloos zitten kijken. Bij de tent eten we een broodje. Inmiddels waait het flink en zitten we nog na te genieten van al die beesten. Net kwamen er nog even 2 dassen voorbij lopen en liep er een schorpioen van 10 cm onder Gerhard zijn stoel. Blijven oppassen dus. Vroeg naar bed, morgen weer naar de beesten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s