Etosha NP – Namutoni

{flickr set=72157636508656474 photo=5 shift=22}

Heerlijk lang geslapen, fijn zo’n kussen. Na een uitgebreid ontbijt met o.a. “boerewors”, slaan we nog even spullen in bij de Spar, die gewoon op zondag open is. Ook nog even pinnen en we rijden richting Etosha National Park.  Onderweg naar de grootste toeristische trekpleister van Namibië is het opvallend rustig. Af en toe een auto met een daktent en nu zien we ook lokale bevolking op fietsen.

Om in Etosha te kunnen overnachten moet je normaal gesproken reserveren; wij gokken het erop. Bij de poort moeten we uitstappen om een permit in te vullen. Betalen moet 12 km verderop bij Namutoni. Nog voor we daar zijn zien we al de eerste giraffe dichtbij de weg. We verbazen ons dat toeristen die eruit rijden niet eens stoppen. Later blijkt waarom; wildlife in overvloed. We betalen voor de permit en voor de camping van Namutoni. Voor de camping in het midden van het park hoef je niet te reserveren, voor de laatste wel en dat kan nog. Wat een mazzel. Namutoni is een voormalig Duits fort. We kopen een kaart van het park en een boekje met plaatjes van de beesten, want we willen wel weten wat we op de foto zetten.

Dan op weg over een stoffige dirt road, met af en toe een afslag naar een waterhole. Alles keurig aangegeven, vooral de waarschuwing in de auto te blijven. Om elke hoek weer wildlife, we kijken onze ogen uit. Op een omhekte rustplek lunchen we in de achterbak, om een beetje schaduw te hebben. We schatten dat het 40 graden is. We rijden weer verder en zien uit de verte 3 olifanten over het veld aanlopen. Er staan meer auto’s stil langs de weg en wij parkeren ook. Ze steken over, fantastisch. Later rijden we er langs en staan we op 4 meter afstand. Groot zijn ze! Spannend, zeg. Bij een waterhole drinkt een giraffe. Ook hier staan we even stil en er komen sprinkbokken, wrattenzwijnen, zebra’s en parelhoenen bij. Geweldig. We pakken laat in de middag nog een laatste waterhole mee en zien dichtbij een hele kluit auto’s staan. Liggen daar leeuwen te luieren in de zon, ze trekken zich niets aan van de auto’s. Nog even stress, want de batterij van het fototoestel is leeg, maar de leeuwen staan er op.

{flickr photo=10578971923}{flickr photo=10578729084}

We gaan eind van de middag naar de camping, die groot is met een riante plekken met stroom (fototoestel is weer geladen!). Bij het fort halen we een wijntje, waarna we pasta uit een pakje maken op onze gasbrander. Heerlijk is het hier, we horen krekels en kikkers. Het koelt een beetje af en gelukkig zijn er geen muggen, dus zitten we in korte broek.

 Dan de “vangst” van vandaag: wildebeesten, hartebeesten, zebra’s, giraffes, springbokken, een gemsbok, een damara dik-dik (=mini hertje), olifanten, leeuwen, wrattenzwijnen, kudu’s, een eland (andere dan die in scandinavië), parelhoenen en black faced impala. Wow.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s