Via Waterberg naar Grootfontein

Slapen in de daktent was interessant. We hebben geen kussens en badlakens zijn veel te hard aan je hoofd. Dus veranderen we ’s nachts het bed, 1 slaapzak dient als kussen, 1 als deken en we hebben ook nog 2 lakenzakken. Maar het lastigst is nog wel dat je steeds een droge mond, neus, keel en lippen hebt, door de ontzettend droge lucht. Dat is overdag al zo, maar ’s nachts merk je dat helemaal.

Het is niet koud en door de hor zien we de sterrenhemel. ’s Morgens steekt opeens de wind op, waardoor het leek te regenen, maar het is weer stralend weer, eerst nog wat fris. We ontbijten in het restaurant. Nadat we afscheid hebben genomen van de 4 Nederlanders, praten we nog wat met de baas, een Zwitser. Zo stug als hij leek, komt hij helemaal los als we het over Namibië hebben en geeft ons allemaal reistips, die hij op de kaart schrijft. Na het inpakken van de tent rijden we naar Waterberg, een rotsplateau met veel groen, dat over de woestijn uitkijkt. We doen, op het heetst van de dag, natuurlijk de hike naar de top. Prachtig uitzicht en onderweg zien we een aantal keren een Rock Hyrax, een soort boommarmot. Na 1,5 uur willen we nog wel een hike doen, dus zetten we de auto even verderop. Daar zit een baviaan en zodra we weglopen klimpt ie op de auto en heeft ie al een arm in het overdrukluik (tegen het stof). Ja, dat vinden we niks, dus rijden we weer weg. We lunchen uit de achterbak van de auto bij de ingang van het park.

Begin van de middag rijden we door over een hele lange zandweg, die overigens van prima kwaliteit is, want we rijden 80 km per uur. Af en toe komen we een hek tegen en moet Lesley eruit om het open te doen. Bloedheet is het buiten. Af en toe passeren we een boerderij of een tegenligger, verder lijken we alleen op weg te zijn; wat een groot land. We stoppen nog even bij de Hoba meteoriet, de grootste ter wereld. Er is niet heel veel te zien, maar een prima stopje. In Grootfontein tanken we een whopping 100 liter diesel (dubbele tank) en checken we in bij het Courtyard Guesthouse. Hier zijn vooral veel Namibische gasten. We nemen en duik in het zwembad, en lezen lekker op het terras, waar we net hebben gegeten en nu bij een olielamp zitten. Vannacht even bijslapen, in een gewoon bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s