Weaver’s Rock

Weavers RockVanmorgen eerst ontbeten en even wat dingen op internet opgezocht. Bij onze auto met daktent zitten veel spullen, maar geen slaapzak, dus die moesten we kopen. Op de navigatie typen we “Jan Jonker weg” (naast wegen zijn er ook straten en strasses), dus zijn we zo bij het winkelcentrum. Bij een outdoorwinkel mooie slaapzakken gekocht en daarna bij de Spar groot ingeslagen. Veel water in 5 liter flessen.

Staan we daar in het gangpad nog even over te discussiëren of dat wel handig is en dat we eigenlijk een trechter moeten hebben. Prompt wijst een vakkenvuller aan waar de trechters liggen; we worden gewoon verstaan. Moderne grote winkels hebben ze hier, het doet westers aan. Daarna even het National Museum of Namibia bekeken, een aandoenlijk museum met foto’s en oude troepjes, altijd leuk. Na de Christuskirche gaan we in het centrum nog even koffie drinken. We blijken gisteren Zuid Afrikaanse rand te hebben gepind, maar daar kun je hier ook mee betalen; staat gelijk aan de Namibische dollar.

Struisvogels

Net na de middag gaan we op pad, op de lange geasfalteerde weg naar het noorden. Onderweg zien we weer bavianen en talloze zwijnen van het type Hakuna Matata, waarvoor ook waarschuwingsborden langs de weg staan. Ook zien we hier en daar professorische stalletjes gemaakt van kartonnen dozen en plasticzakken, waar mensen schoven van een soort gras verkopen. Onderweg is het stoffig en steekt een kleine zandtornado over. Prima auto, lekker Afrikaanse radio aan. In Okahandja een late lunch in de Bäckerei Dekker, klinkt Duitser dan het was. We rijden nog zo’n 2 uur door naar Weavers Rock, een boerderij even van de weg af, met huisjes en een camping. Een Zwitsers meisje wijst de campingplek aan en legt alles uit. We zetten meteen de tent op, daarna heerlijk buiten zitten met een wijds uitzicht. We zien een struifvogel echtpaar met een kleintjes. Lesley praat even met Nederlandse reizigers, die met een Nederlands busje hier zijn, 6 maanden door zuidelijk Afrika trekken. ’s Avonds in het restaurant is er een lange Nederlandse tafel, waar ook nog 4 andere mensen bij zitten. Zij gaan bijna naar huis, dus geven ze ons tips. Drie gangendiner, eten wat de pot schaft, vandaag springbok. Nu zitten we nog even bij de tent en kijken we naar de miljoenen sterren die je hier in het donker ziet. Straks de ladder op naar bed, we zijn benieuwd. De eerste kennismaking met Namibië is geweldig; wat een mooi land met aardige mensen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s