Hello Windhoek

Prima vluchten gehad, veel wind mee. In Londen waren we in 40 minuten; we zaten langer in de metro van Londen City naar Heathrow dan in het vliegtuig. Het lange stuk naar Johannesburg zaten we op de eerste rij economy class en dat betekent veel beenruimte. We hebben dan ook veel geslapen. Johannesburg heeft een zeer modern vliegveld; lekker heen en weer gelopen na ruim 10 uur zitten.

Het laatste stuk vlogen we over het binnenland van Namibië en het was al goed te zien hoe droog en leeg het land is. Hier en daar een rechte weg, maar verder niks. Op het Vliegveld van Windhoek duurde het een uur voordat we door de douane waren, want stempelen is hier serious business. Eenmaal in de hal stond Charles van het autoverhuurbedrijf al met een bordje met onze naam te wachten. Even pinnen en daarna 30 minuten rijden. We spreken Engels, maar als hij een telefoontje krijgt blijkt dat we Afrikaans ook goed kunnen verstaan. Onderweg steken er al apen over. Aangekomen bij het bedrijf staat de daktent van onze auto al uit. We krijgen gedetailleerde uitleg over alle keukenspullen, de tent en zelfs hoe je een wiel moet verwisselen. Daarna het papierwerk in het kantoor met een cola erbij. De baas doet dat zelf en is een oudere Duitse heer, die hier al sinds de jaren 60 woont. Hij legt de voorwaarden uit met heel veel details. Wij luisteren geduldig, even omschakelen van Europees naar Afrikaans tempo. Moet ook wel, want het is ruim dertig graden.

Na 2 uur rijden we eindelijk weg, met navigatie, dus het hotel hebben we snel gevonden. In de schaduw op het terras gezeten en gegeten. Meteen maar specialiteiten van hier; Oryx en Kudu (ah, allebei een soort antilope). En Gerhard neemt Mielie pap erbij, een soort dikke griesmeelpudding. Leuk om te proberen. We hebben geen jetlag, omdat er geen tijdsverschil is. Maar moe van het reizen zijn we natuurlijk wel. Airco aan en slapen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s