El Castillo: Cerro Chato

We gaan vandaag de langste hike van deze reis doen, naar Cerro Chato, een slapende vulkaan, vlak naast vulkaan Arenal. We ontbijten vroeg en kopen nog wat te eten voor onderweg in het winkeltje van het dorp. He is een uitzonderlijk heldere dag; de top van de vulkaan is te zien en dat is bijzonder. De ober bij het ontbijt maakt er zelfs een foto van. De trail ligt op het terrein van de Arenal Observatory, van oorsprong een onderkomen voor vulkaan onderzoekers, nu een luxe hotel. We betalen toegang, parkeren en gaan op pad. Het eerste stuk is vlak, over een weg, maar al snel is het klimmen geblazen door het bos tegen de steile vulkaan. Grote stappen, de ondergrond is blubberig en je moet steeds kiezen hoe je je voeten neerzet. Er staat 3 uur voor om boven te komen, maar we zijn er al met 1,5 uur. Boven kijken we uit op het blauw-groene meer in de krater. We lopen op en nog modderiger pad, waarin je schoenen wegzakken, op de brede rand van de vulkaan. Aan de andere kant is er een prachtig uitzicht op de Arenal vulkaan, de echte grote jongen, die het landschap domineert. Boven kletsen we wat met Australiërs die 6 maanden op reis zijn. Ja, dan zijn we natuurlijk jaloers. We nemen het pad naar het meer. Daar is een pad weer omhoog, eerst langs het meer. Dachten we dat we al flink geklommen hadden, mooi niet. Hier is het pad bijna vertikaal. Je moet je vasthouden aan wortels van bomen, stenen of gewoon aan de klei. Als we aan de rand zijn geven we mensen  die net op de rand staan advies over de route. De weg naar beneden is een peulenschil na het eerdere klimwerk; onze handen zijn nu toch al vies. Na bijna 5 uur zitten we aan een late lunch in het luxe hotel met geweldig uitzicht. Geweldig leuke hike.

Inmiddels zijn we stuk, dus rijden we terug naar ons dorp, kopen we nog wat te drinken en liggen we in het gras te lezen, totdat er een buitje valt, want inmiddels is het bewolkt. ’s Avonds eten we snel iets in het hotel. Morgen staan we weer vroeg op en rijden we richting San Jose om de huurauto in te leveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s