El Castillo

Vandaag rijden we om meer van Arenal, een groot stuwmeer. Eerst rijden we het Monteverde gebied uit, 40 km hobbelen op de onverharde weg, dan ben je al een uur onderweg. Prachtige vergezichten, omdat we afdalen vanuit de bergen. Daarna op de verharde weg verder rond het meer. Onderweg drinken we koffie en het valt op hoeveel reclame gemaakt wordt langs de weg. Voor van alles (hotels, koffie, land te koop), vaak al kilometers voor de geadverteerde plaats. Het is een mooie route, langs een blauw meer. In de verte is de vulkaan opeens zichtbaar, met de top in de wolken. Tot 2 jaar geleden was deze actief, vandaar waarschijnlijk het grote aantal hotels. Inmiddels lijkt het niet meer zo druk en staat er veel te koop. Omdat we inmiddels bijna 3 uur onderweg zijn, besluiten we te lunchen in La Fortuna, dichtbij de vulkaan. We hebben via internet een hotel geboekt in een kleiner plaatsje, onderaan het meer. Hemelsbreed zitten we niet zo ver van Santa Elena, waar vandaan we vanmorgen vertrokken. Je moet alleen helemaal om het meer rijden om hier te komen.

Bij het inchecken blijken we een klein huisje te hebben, met uitzicht op de vulkaan vanuit bed. In het plaatselijke winkeltje kopen we wat te drinken en water voor morgen. Daarna gaan we in het gras bij ons huisje liggen lezen en staren naar de vulkaan. Het waait hard op grote hoogte, de wolken jagen door de lucht, waardoor de vulkaan er telkens anders uitziet. Ook zitten we eerste rij voor de roofvogels die langs komen scheren. ’s Avonds eten we in het restaurant van het hotel, waar live muziek is; een meneer met panfluit en gitaar een drumcomputertje. Aandoenlijk. Nu internetten en een muziekje aan. Morgen vroeg de wekker voor een lange hike, om de vulkaan van dichtbij te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s