Santa Elena; cloud forest

We hoeven niet absurd vroeg op, want ons hotel is vlakbij Santa Elena Cloud Forest Reserve. We doen een hike door het groene bos. Doordat dit een cloud forest is, zien we overal mos. Bomen zijn begroeid met diverse andere planten. We lopen ruim 2 uur en komen vrijwel niemand tegen. Daarna gaan we naar het Selvatura Park, een van de commerciele parken met activiteiten. We doen eerst een rondleiding door de vlindertuin; een grote loods waar we diverse vlinders zien en toevallig live een ontpopping zien. Interessant en de gids weet er veel van. Na de lunch lopen we een route met 8 hanging bridges, lange bruggen (soms wel 150 meter) die over de groene vallei gespannen zijn. Zo kunnen we de over de boomtoppen kijken. Mooi, al dat groen. Ook bekijken we de kolibri-tuin. Er hangen voederbakjes en de kleine vogeltjes fladderen driftig. Je kunt er heel dichtbij staan. Nu weten we ook waarom ze hummingbirds heten in het engels; ze maken met hun vleugels een brommend geluid. Erg leuk.
Nou, dan pakken we ook nog maar het reptielenhuis mee. We krijgen een prive toertje. Onderweg naar het gebouw laat de gids ons een tarantula zien, die in een holletje onder een boom zit. Met een stokje trilt hij wat, zodat de spin denkt dat er een prooi zit en uit zijn hol komt. Cool zeg, en niet gevaarlijk voor mensen. We krijgen daarna uitleg over slangen, hagedissen en kikkers en zien ook het bekende groene kikkertje (dat er overdag vrij saai uitziet, omdat ie slaapt). Erg leuk park. Terug bij het hotel lezen we in de zon en drinken we een wijntje. Af en toe miezert het een beetje, we zitten immers in de clouds, maar hadden vandaag een heldere dag. ’s Avonds eten we in het stadje. Morgen gaan we weer een behoorlijk stuk rijden, op naar de vulkaan Arenal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s