Santa Elena

We gaan weer naar een nationaal park, dus weer vroeg op. Hier is het ontbijt al om 6.30, dus pikken we dat nog even mee. Even lijkt het alleen om koffie en toast te gaan en we hebben haast, dus hebben ieder al 4 geroosterde boterhammen op als ook nog zo’n bord met ei, gebakken banaan en rijst en bonen arriveert. Die rijst en bonen hebben we maar laten liggen, dat eten we vrijwel elke dag (vaak meerdere keren). Helemaal vol rijden we in een uur naar Parque Nacional Palo Verde. Het is een wetlands gebied, met veel vogels. Verder zien we herten en een peccary (wild zwijn). Het is hier bloedheet, maar mooi en heel anders dan andere gebieden. Eind van de ochtend vertrekken we weer, nu richting de bergen. In Canas stoppen we even bij een supermarkt voor een ijsje. Als we parkeren zien we al dat de linker achterband, gisteren nog vervangen door de verhuurmaatschappij, zacht is. Straks maar even oppompen. Eenmaal terug bij de auto is de band helemaal plat; niks oppompen, vervangen. Gelukkig weten we hoe het moet en hebben we het in de brandende zon snel voor elkaar. De lekke band laten we meteen even maken bij een garage. Dit keer zit er geen binnenband in, maar wordt ie geplakt. Kost Euro 3, geen geld, dus geven we tip.

We rijden de bergen in en zien weer een heel ander landschap; het lijkt wel Nieuw Zeeland. Het is hier ook aanzienlijk koeler en het waait stevig. Na een mooie slingerende route en 40 km dirt road zijn we in Santa Elena. Na het inchecken in ons hotel net buiten het dorp halen we bij de supermarkt een wijntje met wat lekkers en zitten we nog even in de zon voor onze kamer te lezen. Het wordt toch wel fris, dus gaan we naar binnen. Met (voor het eerst) de jassen aan lopen we weer naar het dorp en eten we wat. Het is hier behoorlijk toeristisch en we horen voor het eerst veel Nederlands. Nu liggen we te lezen op de hotelkamer, buiten loeit de wind en onze muggenbulten van gisteren jeuken als een gek (Lesley heeft een schijf op haar kuit van ruim 10 cm in diameter). Morgen gaan we het cloud forest bekijken, dus de regenjassen gaan mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s