Samara: band en strand

We blijven nog een nachtje hier en na het ontbijt gaan we eerst onze band laten maken. Bij de benzinepomp 5 km verder zit een Taller, een garage. Ze doen eigenlijk niks anders dan banden maken en dat lijkt goede business met de staat van de wegen hier. We moeten even wachten, terwijl we kijken hoe een vrachtwagen band met veel geweld van de velg af getimmerd wordt. Onze band is er zo vanaf. De monteur komt het gat in de binnenband aan ons tonen. We moeten een nieuwe hebben. Het is de bedoeling dat we die bij de benzinepomp zelf gaan kopen, maar we snappen er niet veel van. Hij haalt ‘m zelf, wij gaan afrekenen. Daarna nog betalen voor het maken, Euro 4,50 cash, geen bon. Dit ging lekker snel, dus gaan we naar het strand. Het is nog even zoeken naar een schaduwplek.

Na de lunch bij het strand lopen we terug naar ons hotel. We doen meerdere pogingen om dollars te pinnen, maar die zijn uitverkocht. Gelukkig hebben we nog colones. ’s Middags zitten we bij het zwembad te lezen. Als we ’s avonds weer naar het dorpje lopen besluiten we spaans te eten; paella. Leuk terras met op de achtergrond reggae muziek van de buren. Na het eten doen we nog maar eens een pinpoging en opeens zijn er wel dollars. We zappen nog wat en gaan vroeg slapen. Je wordt best moe van zo’n dag niks doen. Morgen weer op pad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s