Samara

Prima geslapen na de aardschok. we ontbijten op het overdekte terras en internetten nog wat. Vandaag rijden we langs de kust naar Samara, een 4WD weg van zo’n 70 km. Al snel is het een pittige hobbelweg langs de kust, 20 km per uur halen we nauwelijks. Het lijkt wel spoorzoeken; af en toe een bord, verder veel turen op de veel te grove kaart, soms wat vragen en af en toe gokken. Een tegenligger, die Amerikaan blijkt te zijn vraagt of we verdwaald zijn. Hij wijst de weg en legt uit hoe we de rivier door moeten komen. We rijden door wel 30 cm water. Best een breed stuk, maar het gaat prima. In een klein plaatsje na een kilometer of 30 willen we koffie drinken. Het wordt een lunch; de dochter van de bazin van de Soda (eenvoudig eethuisje) spreekt wat engels. Ze meldt dat ze naar haar werk moet in de plaatselijke supermarkt; als we nog vragen hebben kunnen we haar daar vinden. Aandoenlijk! We handelen het verder in het spaans af met de moeder.

De achterband lijkt het goed te houden. We hobbelen door over stoffige onverharde wegen, door de bergen, koeien staan in de wei onder een palmboom. We stoppen kort voor een geweldig uitzicht en zien dan dat de band het toch niet zo goed houdt. Snel verder, maar we lijken het niet te redden tot de eerste de beste plaats met een tankstation. In het gehucht Islita, dat vreemd genoeg een verharde weg heeft stoppen we. Ja hoor, lekke band. We staan toevallig bij een mini-museum en de man die daar werkt staat ons te woord. Nee, hier is geen tankstation. Bovendien is het zondag en er is veel dicht. Dus op zoek naar ons gereedschap en voor we het weten verwisselt deze man in de brandende zon razendsnel onze band. Hij neemt al afscheid, vraagt er geen geld voor, maar wij stoppen hem een dikke tip toe. Super aardig! Al snel bereiken we de nieuwe asfaltweg naar Samara. Daar checken we in 5 uur, 3 rivieren, 1 band en een geweldig avontuur later. Het hotel staat iets buiten het plaatsje. Aan het strand drinken we wat, waarna we een heerlijke visschotel met Italiaanse wijn eten in een leuk restaurant; beste maaltijd tot nu toe. We blijven hier 2 nachten. Morgen bellen met de verzekeraar en dan de band laten maken of vervangen. Nu zitten we in strandstoelen te lezen bij ons hotel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s