Quepos

Uiteraard weer vroeg op pad, dus om 7 uur aan het ontbijt. Bij het ontbijtbuffet wordt door een dame alles voor ons op de borden geschept, dat is pas service. We checken uit en hangen de was, die verre van droog is, uit in de auto. Zo’n 20 km verderop gaan we naar Hacienda Baru National Wildlife Refuge, een privé natuurpark. Al vroeg hiken we door het bos, op keurig uitgezette paden. We zijn nog maar net weg en we horen geritsel in de boomtoppen; een groep kapucijnapen springt van boom tot boom. Geweldig. Onderweg zijn we stil, om beesten niet af te schrikken en maar af en toe komen we iemand tegen. We zien iguana’s (hagedissen met stekels op hun rug), twee soorten toekans en later een groep met wel 30 kapijncijnapen, die luieren in een boom. Wij kijken aapjes, zijn kijken naar ons. Grappige beesten. Het laatste stuk van de hike is een enorme klim en het is inmiddels bloedheet, dus komen we na 4 uur doorweekt van het zweet aan bij de parkeerplaats. Op het overdekte terras lunchen we.

We rijden nog een klein uurtje naar Quepos. Het hotel hadden we al geboekt via internet. Op het balkon drinken we wat, terwijl de squirrel monkeys (zeldzame kleine aapjes) van het dak en op takken springen en bananenboom te lijf gaan. Ze zijn met veel en eten nerveus. Wij gaan ondertussen afkoelen in het zwembad, dat we helemaal voor onszelf hebben, want er zijn hier 3 kleine zwembaden, maar niet veel toeristen. Vanaf onze ligbedden kunnen we de aapjes weer zien springen. Het betrekt en laat op de middag valt er weer een korte tropische bui. ’s Avonds eten we bij het hotel hier tegenover, want we zitten niet echt in een plaats, maar aan een kronkelige provinciale weg met hier en daar hotels. Lekker gegeten en een mojito gedronken, onder de plafond-ventilatoren. Nu rond de kamer nog wat lezen en internetten. Lekker luie middag na een inspannende ochtend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s