Jaco

Om 6 uur wakker van de wekker. Na een kort ontbijt rijden we naar de ingang van Parque Nacional Manuel Antonio. Dat gaat om 7 uur open en omdat het ’t drukste park van Costa Rica is, willen we er vroeg bij zijn. Dat loont; hier en daar zien we een bezoeker, maar we zijn vrijwel alleen. We doen een hike, berg op door het regenwoud, met uitzicht over turquoise baaien. Het is al behoorlijk heet, zo vroeg. We zien weer kapucijnaapjes en een paar keer een … tja, wat is het eigenlijk. We hebben het nog niet gevonden. Het heeft een snuit als een rat, is zo groot als een kat, heeft geen staart en knaagt nogal hard op blaadjes (zo kun je ze spotten, stilstaan en dan hoor je geknaag). We zoeken het nog even op. Tijd voor een frisse duik in de oceaan en even relaxen op het bijna verlaten strand. Na nog een hike naar een ander uitzichtpunt, terug via het brede pad naar de ingang. Nu komen hordes mensen het park in, met koelboxen. Hier en daar staan groepen met een gids met een enorme kijker. Kwestie van meeluisteren en kijken in de juiste richting; zo spotten we en luiaard hoog in de boom. Leuk, maar we willen er nog wel een van dichtbij zien; dit was gewoon een grote harige bol in een boom.

We rijden terug naar ons hotel, halen de bagage op en checken uit. Onderweg doen we boodschappen en we smeren in de auto een boterham. In Jaco checken we in bij een complex met kleine villas. We duiken nog even in het zwembad en daarna is het hangmat-tijd. Jaco is een badplaats, gericht op surfers. Voor het eerst zien we souvenir-winkels en een straat met allemaal eet- en drinktentjes. Nu zitten we aan weer een mojito op een overdekt terras met internet. Morgen weer een stukje rijden naar het noorden. Maar eerst uitslapen, want we zijn best moe van al dat vroege opstaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s