Paquera

We slapen uit, nou ja relatief dan, en zitten rond 8 uur aan ons zelf gemaakte ontbijt, buiten bij ons huisje. Het is heerlijk zo vroeg, dus gaan we zwemmen. Even pinnen in de hoofstraat van Jaco en een koffie, waarna we op pad gaan. Bij de Crocodile Bridge zouden krokodillen te zien zijn. Als we er zijn, staan er veel toeristen op de brug en is het druk bij de restaurants en winkeltjes naast de brug. In the middle of nowhere is krokodillen kijken een toeristische trekpleister. Er liggen inderdaad 50 grote jongens vlak voor de brug in de modder. Geweldig gezicht. We rijden door naar Puntarenas voor de ferry. Je kunt in de rij parkeren. Het loket is nog dicht, dus lopen we een rondje en gaan we lunchen met uitzicht op zee.
Opeens is het loket open, dus snel in de rij. Als we aan de beurt zijn blijkt dat we een ticket nodig hebben, om kaartjes te kopen. Terug naar de auto, waar een man geplastificeerde tickets uitdeelt. Gelukkig mochten we ons direct weer melden en kaartjes kopen, i.p.v. opnieuw in de rij staan. Gek systeem. Ook vreemd is dat alleen de bestuurder in de auto de ferry op mag, passagiers moeten te voet de ferry op. Zo staan we, terwijl de boot getankt wordt, een uur apart te wachten. Gelukkig is er veel te zien. De overtocht duurt iets meer dan een uur. In Paquera, een klein plaatsje, checken we in bij het goedkooptste hotel tot nu toe met een piepklein kamertje. We drinken een drankje op het terras en eten in het eetlokaal van het hotel. Dan kijken we nog even bij de voetbalwedstrijd achter ons hotel. Het is een graad of 25, maar 2 jongens hebben een maillot aan. Nu kijken we Amerikaanse series waarbij we moeten liplezen, want de airco en fan maken enorm veel herrie. Leuke onderweg-dag.
Costa Rica weetje: ze doen hier niet aan koolhydraatvrij; bij een klein stukje kip krijg je rijst, zwarte bonen, aardappelpuree en gebakken banaan. Gerhard nam vandaag rijst met inktvis. Gelukkig krijg je daar dan wel patat bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s