Uvita

We slapen steeds vroeg en zijn dus weer vroeg wakker. Hoort bij het ritme van rond de evenaar, want het is vroeg licht en vroeg weer donker. Bij het ontbijt treffen we nog even onze Duitse buurman. Daarna gaan we de weg op, via snelweg nummer 2 naar de Pacific coast. Echt een snelweg is het niet, want we rijden door de bergen en bij een flinke klim kan de auto soms niet harder dan 50 km. De route is prachtig, de pas ligt op 3.400 meter en we rijden boven de wolken. Jammer dat er geen uitkijkpunten zijn om te stoppen. Na zo’n 2 uur zijn we bij San Isidro de El General. Het is een drukke stad. We stoppen bij McDonalds in de hoop wifi te hebben (was bij ons vorige hotel defect), om Robert met zijn verjaardag te feliciteren. Helaas geen internet, dus koffie met een appel-ding, als alternatieve appelflap voor oudjaar. We zitten buiten en het is hier heet; veel warmer de afgelopen dagen in de bergen. 
Kleine krabbetjes op het strand bij Uvita

We vervolgen onze route naar Uvita aan de kust. Op aanraden van de Duitse buurman van gisteren checken we in bij een klein hotel. We hebben nog brood, dus lunchen bij de kamer. Daarna naar Parque Nacional Marino Ballena. Dit nationale park is eigenlijk een strand, gelegen aan een strook tropisch groen. We lopen een eind op het harde zand en vinden een rustig plekje met schaduw. Er lopen krabbetjes met oogjes op steeltjes. Het water van de oceaan is warm. Als we terug lopen is het vloed geworden en moeten we door het water, tot aan de zwembroek. Terug bij ons hotel is het bij het kleine zwembad stil, dus nemen we nog even een duik en zitten we te lezen. Dan valt er een tropische bui, dus tijd om even een handwasje te doen, hoewel het de vraag is of dat droog wordt met dat klamme weer. Ondertussen nog even wat skypen en mailen voor Oud & Nieuw. Hier horen we al af en toe wat vuurwerk (het is nog geen half negen). We zitten voor onze hotelkamer te internetten en de temperatuur is nu heerlijk. Lekker relaxdagje en het ergste wit is eraf (onze kuiten gaven haast licht).

Costa Rica weetje: veel mensen hebben een parkeerhandeltje. Soms met een zelf gemaakt bord (met serieuze prijzen). Soms heeft iemand alleen een lichtgevend hesje aan en “helpt” hij met aanwijzingen bij het achteruit rijden (als dat totaal overbodig is) en geef je 100 colones (15 cent).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s