Tropische regen in Paraiso

We hebben de wekker al om 6 uur staan, want we willen vroeg naar de vulkaan, voor de beste kans op goed zicht. Als we wakker worden zien we dat het erg bewolkt is en regent, maar we gokken het er maar wel op. Bij het ontbijt ontmoeten we weer het Canadese stel. We rijden daarna in een uur naar de vulkaan op 3.200 meter. Onderweg lijkt het dan weer beter, dan weer slechter te worden. Eenmaal boven geeft de jongen bij de poort aan dat het de komende uren nog slecht blijft. Jammer, maar fijn dat hij ons waarschuwt, want anders is het zonde geld. We besluiten door te rijden naar Monumento Nacional Guayabo, opgravingen van een beschaving van 1.200 jaar geleden in een bos. Het is even droog, dus doen we een kleine hike. Weer terug bij de auto rijden we via een andere route terug. Door de hoge bergen gaan we langzaam, maar kunnen we veel zien onderweg. Al met al maken we er een lange autotocht van.

We lunchen uitgebreid in een restaurant dat uitkijkt over de vallei van Orosi. ’s Middags rijden we een route door de vallei, langs koffieplantages en door kleine dorpjes. Aangezien het blijft regenen besluiten we recreatief boodschappen te doen bij de supermarkt en de rest van de middag en avond in het hotel te blijven. Op het overdekte balkon gaan we zitten lezen. Als de buren thuiskomen, wil de Duitse buurman graag kletsen. Hij heeft een jaar in Australië gewerkt en daarna 3 maanden gereisd. Leuk om weer reisverhalen uit te wisselen. Ook heeft hij tips voor Costa Rica, want wij gaan die kant op waar zij net vandaan komen. Op de kamer eten we brood en zitten we met een muziekje wat te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s