Last night in Kathmandu

We ontbijten in de zon op het dakterras, het is warm weer. Daarna pakken we in en gaan we naar beneden. Het plan is om richting busstation te lopen en als we een taxi tegenkomen te onderhandelen. We hebben al een prijs in gedachte. De manager van het hotel vraagt of ie een taxi kan bellen, precies tegen de prijs die we bedacht hadden. Dat is natuurlijk nog makkelijker. Het minibusje staat vrijwel meteen voor. De auto kan niet doorrijden, omdat er een watertank gevuld wordt. Het busje rijdt achteruit, milimeters langs een shrine. De chauffeur doet dat blijkbaar vaker, hij verblikt of verbloost niet. Het is druk onderweg naar Kathmandu. Eenmaal bij het hotel, blijkt het een luxe en groot guest house te zijn, met een mooie tuin. We zijn geupgrade naar een mini-suite. Als we de tassen hebben neergezet gaan we naar Durbar Square. We zien weer een paar holy men, waarschijnlijk nep, speciaal voor toeristen. Ook staat er een monnik met een bedelpot. Zijn oranje nikes kleuren perfect bij zijn gewaad. Op een dakterras lunchen we.

Terug bij het hotel relaxen we op de kamer en kijken we een filmpje. Gerhard is niet zo lekker, dus we doen niet zo veel bijzonders. ’s Middags nog even een kopje thee in de tuin. We gaan niet uit eten, maar kopen broodjes en melk en eten op de kamer. Geen dal baht op de laatste avond, maar film kijken op bed. Morgen zijn we overdag nog in Kathmandu, ’s avonds laat vliegen we pas. Dus nog wat laatste indrukken van Nepal opsnuiven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s