Bhaktapur

We zijn vroeg op, want de bus richting Kathmandu zou tussen half 7 en kwart voor 7 vertrekken. Ruim op tijd zijn we beneden, maar het luik blijkt op slot. Een meisje moet iemand gaan wakker maken. Lekker veilig als er brand is, denken wij. Prompt zien we een bus voorbij rijden. Maar hier spreken ze niet zo goed Engels, dus geen idee of het onze bus was. We lopen wat verder met de tassen en eten ondertussen koekjes als ontbijt. Dan komt toch de bus naar Bhaktapur. Deze is al aardig vol, alleen nog plek op de achterbank. Daar constateren we een constructiefoutje, want als je bij het raam zit is je hoofd maar 2 centimeter onder het dak. En we weten dat met dit wegdek sprongen gemaakt worden, die veel hoger zijn. Na 2 keer hoofd stoten schuiven we op naar het midden. De rit is weer flink hobbelig. Er wordt continue doorgereden, geen tijd voor pauze. Alleen af en toe weer een politiecontrole. Mensen laten nu ook papieren zien, maar ons wordt niets gevraagd. Een paar kilometer voor Bhaktapur is het opeens heel druk en staan we plotseling stil. O, o, weer een staking. We overwegen al te gaan lopen, maar wachten nog even af. Gelukkig gaat het weer rijden. De bus-chauffeur lijkt niet goed te weten waar we eruit moeten, maar na bemoeienis van wat andere passagiers worden we afgezet. Met de kaart uit de Lonely Planet vinden we de weg naar het centrum en iemand brengt ons (waarschijnlijk voor een fooi van het hotel) naar het door ons gewenste hotel. We gunnen onszelf iets meer luxe in het Sunny Guest House, hartje centrum. Op het dakterras krijgen we een gratis kopje thee en lunchen we meteen maar, want we hebben best trek na een karig ontbijt. Eindelijk weer internet.

Na de lunch lopen we een rondje door de oude straatjes van Bhaktapur. Dit plaatsje heeft de mooie pleinen en tempels. Op potters’ square liggen potten en schalen van klei te drogen in de zon. Veel soevenierwinkeltjes en terrasjes. Opeens komen we Xander en Krishna tegen, met wie we Holi hebben gevierd in Pokhara. We kletsen wat en spreken af voor maandag. Daarna pakken we een terrasje voor een ijskoffie. Laat in de middag is in de smalle straatjes markt voor de lokalen. Veel groente, maar ook levende kippen. Overal ouderwetse weegschalen met gewichtjes. Ook een groot model voor geiten; de geiten worden eerst netjes gekamd. De koopman wil er ons ook één verkopen, maar wij geven aan dat ie niet in het vliegtuig mee mag. Terug bij het hotel nog lekker internetten en wat drinken. We kletsen met een Duitse die onlangs naar Nepal verhuisd is en haar Nepali vriend die 6 jaar in Duitsland gewoond heeft. Als er ook nog een groep Belgen gaat zitten, is het helemaal een interessant internationaal gesprek. Na het diner zitten we nu zitten op de kamer met CNN op TV. Langzaam bouwen we het comfort weer op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s