Temple time in Patan

We zijn vroeg wakker, want er is al veel geluid op straat. Op Durbar Square ontbijten we op een terras en krijgen we weer cornflakes met warme melk (zou je thuis nooit doen, maar is heerlijk). Daarna voegen we ons bij de Nepali voor een kwartiertje tempel zitten. Je klimt op een tempel en kijkt naar wat zich op het plein afspeelt. Het is vandaag wat frisser dan eerder dagen en bewolkt. We doen een stadswandeling en verbazen ons hoeveel tempels hier zijn; groot en klein, in elke straat minimaal 1 en vaak staan hele pleinen er vol mee. Bij de Golden Temple zien we een 10 jarige priester; elke 30 dagen is een andere jongen uitverkoren en het is een hele eer. De jongen staat een beetje verlegen een groep toeristen te woord; waarschijnlijk gaat ie liever met z’n vriendjes spelen. Terug op Durbar Square, het hoofdplein, bekijken we uitgebreid het mooie museum, dat gevestigd is in een voormalige paleis. Er wordt veel uitgelegd over Boedhisme en Hinduisme en de goden en gebruiken. Achteraf overhoren we elkaar, maar er zijn zoveel goden, dat we ons er nog maar eens in moeten verdiepen. Voor de lunch lopen we iets uit het centrum, naar het gebied waar de Verenigde Naties gevestigd is. Opeens zien we blanke mensen in pak, die hier werken. We lunchen bij een café met dove obers; mooi dat zij zo de kans krijgen op te werken. De gasten wordt gevraagd te gebaren en aan te wijzen. Omdat hier veel VN medewerkers eten staan er Westerse gerechten op de kaart. Dus nemen we een pizza en hamburger, even geen rijst. 

’s Middags gaan we naar de enige dierentuin in Nepal. Buitenlandse toeristen betalen 5x de normale prijs. De meeste dieren komen in het wild ook in Nepal voor. Het valt ons op dat je hier wel dichter bij gevaarlijke dieren kunt komen dan in Nederland. Wij kijken aapjes en de Nepali bezoekers kijken naar ons. Er lopen dan ook niet zo veel toeristen in de zoo. We pakken ook nog even een buitje mee; Nepali schuilen, wij trekken een regenjas aan. Dan is het tijd voor de borrel op een dakterras, nog maar eens met uitzicht over het prachtige Durbar Square. Eind van de middag relaxen we nog wat op de kamer. Als we ’s avonds naar buiten gaan blijkt het inmiddels behoorlijk te plenzen. We stappen flink door, maar worden toch wel nat, ook door auto’s die door de grote plassen rijden die op het slechte wegdek liggen. In het restaurant eten we Newari set, een variant op dal baht, maar zonder rijst en linzen. Het is heerlijk en pittig, dus we zitten al snel te zweten. Terug in het hotel een lekkere hete douche en nu een muziekje aan. Morgen weer naar Kathmandu om de bus naar Dhulikhel te pakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s