Poon Hill Trekking: to Ghorepani

Gelukkig was het niet koud vannacht dankzij de mutsen, veel kleren en een dikke deken. Om 6 uur horen we al kinderen zingen, want school begint hier vroeg. Omdat de zon nog achter de berg is blijven we in bed. Maar zodra de zon er is, is een vest genoeg buiten. We ontbijten op het terras met een pannenkoek en gebakken ei, een echt trekkersontbijt. Half 9 vertrekken we. Het wordt een makkelijke dag, maar een uur of 4 lopen. Wij gaan weer voorop, Kazie en Krishna volgen in rustig tempo. Het landschap verandert, we lopen nu door het bos. Hier en daar staat een rhododendron in bloei. Onderweg een stop voor ons favoriete bergdrankje: lemon tea. Kazie wil ons al aan de Raksi hebben, maar dat vinden wij te vroeg. Hij neemt er wel één. Niet veel verder nemen we uitgebreid de tijd om te lunchen. Er staat een groot gebouw, maar de bovenverdieping is nog niet af. Geen geld, al 5 jaar niet. Dus zit er alleen een restaurant. Veel mensen stoppen op dit beschutte plekje in de zon. We smeren ons suf met factor 50, maar het gaat hard op deze hoogte.

Het laatste stuk is 1,5 uur naar Ghorepani. Tassen neerzetten op onze kamer (nu met eigen westers toilet en heel erg koud water uit de kraan) en meteen naar buiten voor het geweldige uitzicht op de besneeuwde Himalaya toppen. Wij zitten op 2800 meter en voelen ons klein bij die reuzen van zo’n 8 km hoog om ons heen. Tijd voor een drankje in de zon en relaxen. Tot een uur of 4 is het lekker, daarna wordt het fris. Er is 1 warme douche, dus om de beurt gaan alle gasten douchen. Niet heet, maar warm. Zodra je de kraan uit doet zie je je eigen adem vanwege de kou. De kachel gaat aan en we kruipen er allemaal omheen. Al snel heeft iedereen rode konen. We kletsen wat met de Spanjaarden en Thai die hier ook zijn. Eten is heel bijzonder, want je gids is meteen je ober. Kazie vindt dat we goed moeten eten vanwege de kou en de inspanning, dus eten we steeds 2 porties en staan we haast op knappen. Nu moeten we morgen om 5 uur op in de kou, dus moet je wel wat te verbranden hebben. Nog even een coffee mustang (met Raksi in de koffie) en naar bed met een extra deken. 

flickrAlle foto’s van Poon Hill Trekking dag 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s