Elephant safari

Als de wekker gaat snel aankleden en naar buiten. We moeten al vroeg klaar staan voor een elephant safari. Een ritje op een olifant is zo goed bevallen in Cambodja, dat doen we nog een keer. Het is mistig en de zon komt er al wat door. Met twee Duitse meiden gaan we op 1 olifant (klinkt krap, maar valt mee). Het is een olifant van de overheid; dan gaat er maar 1 i.p.v. 40 tegelijk met een private tour (dat blijkt niet zo prive te zijn). We zitten ieder op een hoek van een bakje, naar buiten kijkend, wij zitten achter. De jungle ziet er sprookjesachtig uit in de nevel met dauw op de bladeren. Eerst lopen we langs de olifantenstallen, waar meer grote jongens en meisjes staan. Iets verderop zien we al snel een neushoorn, nu in open veld. Het is een fantastisch beest, hoewel deze half tam lijkt te zijn, want er staan meer mensen bij te kijken en dat laat ‘m koud. Heel anders dan die wilde jongen van gisteren. Daarna gaan we dieper de jungle in, duiken voor takken. Onderweg zien we herten en veel kleurige vogels, waaronder een ijsvogel. Het landschap laat zich steeds beter zien als de nevel optrekt. Ruim een uur zitten we erop, weer erg leuk. We bekijken nog even het kleine museum en gaan dan laat ontbijten bij het hotel. De rest van de ochtend liggen we te lezen en internetten in de hangmatten. De douche op zonne-energie blijkt om twaalf uur toch nog niet zo warm. Even opwarmen op het balkon.

We gaan laat op weg om te lunchen. Eerst gaan we langs bij Martina, een Nederlandse die hier woont en een recycle-winkel heeft. De tijd gaat snel en we staan al snel een uur te praten. Binnen 4 maanden heeft ze dit dorp geleerd afval te scheiden en te recyclen. Het was ons al opgevallen dat dit plaatsje schoon is. Verder vertelt ze over haar leven hier en de cultuur. Erg interessant. We kopen een tas gemaakt van een oude rijstzak. Gerhard krijgt een tekening van een jongetje, dat in het naastgelegen weeshuisje woont. Dat belonen we uiteraard met Nederlandse soevernierklompjes. Al met al lunchen we pas om half 4, waarna we buskaartjes voor overmorgen kopen. Terug bij het hotel bekijken we vanaf het terras de zonsondergang. ’s Avonds eten we nog een klein hapje in een restaurantje en proberen we Mo:Mo, een Nepali gerecht van groente in dumplings, erg lekker. Heerlijk relaxt is het hier. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s