Jungle time

We staan om 8 uur op en besluiten de brakke douche niet eens een kans te geven. Eerst lopen we zonder bagage naar het dorp, op zoek naar een beter onderkomen. Bij de tweede lukt dat. Uiteraard veel duurder dan gisteren, maar het ziet er schoon uit en heeft uitzicht op de rivier. We ontbijten bij een klein restaurantje met een big breakfast inclusief een bakje Nepalese pap, lekker. Sauraha blijkt uit 2 straatjes te bestaan en voelt heel landelijk. Er lopen geitjes en koeien en opvallend weinig toeristen. Terug bij het hotel van gisteren checken we uit en wordt begrijpend gereageerd als we zeggen meer comfort nodig te hebben. Wel wordt nog gepoogd ons de autorit van gisteren te laten betalen, maar daar trappen we niet in. Bij ons nieuwe hotel eindelijk douchen. Als we klaar zijn komt er net een olifant voorbij met een menner, om te baden in de rivier. Wij gaan kijken en er komen snel meer olifanten en toeristen. Tegen een klein bedrag mag je er even op, waarna de olifant je natspuit en van z’n rug gooit. Wij zijn natuurlijk al een beetje verwend op dit gebied (in Cambodja), dus houden het vandaag bij kijken. We nemen een drankje met uitzicht op al dat gespetter. Een ouder echtpaar uit Bombay wil met ons op de foto. Nu zijn we de afgelopen dagen al eerder gekiekt (en we hebben geen idee waarom, zo bijzonder zien we er niet uit), maar dit stel maakt er een hele fotosessie van. Er wordt een stoel bijgeschoven en om de beurt op de foto, Lesley met die vrouw nog met de armen om elkaars schouders. Apart en erg grappig.

Eind van de ochtend gaan we een stukje lopen en belanden in een boekingskantoortje. We besluiten vanmiddag een kanotocht met jungle walk te doen. Snel verkleden en water kopen. In een houten kano worden we met 2 gidsen rustig gepeddeld door Chitwan National Park. Onderweg zien we veel krokodillen, 2 soorten, de eerste sist naar ons als we te dichtbij komen. Te gek. Verder veel vogels en mensen met vee langs de kant. De gids spreekt goed Engels en wijst in een boek aan welke vogels we zien. Aan de kant krijgen we instructies over wat te doen als we welk gevaarlijk beest tegenkomen. We wandelen door de jungle. In de verte wordt een neushoorn gespot. Fantastisch vinden wij, maar de gidsen vinden dat we wel dichterbij kunnen komen. Schoenen uit en door een water lopen. Als we weer lopen zien we iets verderop een krokodil aan de kant liggen (slik). Van achter een boom, als veiligheidsmaatregel, zien we de neushoorn van 30 meter afstand en hij ziet ons. Wat onwerkelijk. En spannend. En geweldig. Hij gaat weer de bosjes in en wij lopen verder. In 3,5 uur lopen we terug en zien o.a. nog herten, een python en een toekan. De gids kan het haast niet geloven, zoveel zeldzame dieren zien we vanmiddag. Met de kano worden we weer naar de andere kant gebracht, waar we op een vol terras naar zonsondergang kijken onder het genot van een drankje. ’s Avonds weer een typisch Nepalees gerecht gegeten met de kleine messing schaaltjes. Wat een topdag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s