First taste of Nepal

We staan niet al te vroeg op en kunnen tot onze verbazing gewoon warm douchen. Voor het ontbijt wordt een omelette gebakken. Er werken hier veel mensen, allemaal mannen. Iedereen heeft een taakje; koffie brengen, ontbijt maken, was aannemen. De baas komt nog even langs en we geven klompjes voor zijn net geboren zoon. Hij doet wat suggesties voor vandaag, die we samen weten te ontcijferen. Dan de straat op. Het is stoffig en mistig, winkeltjes worden opgezet. Veel stoffen, sjaals en koperen pannen. We lopen naar Durbar Square, een aantal pleinen met oude gebouwen en tempels. Op een tempel zitten we eerst eens wat naar beneden te kijken, wat is hier veel te zien. Bij een andere tempel zijn veel meisjes met moeders in mooie gewaden en opgemaakte gezichtjes. Waarschijnlijk de hindoe-variant van communie. Hier en daar staan kalfjes op straat, waarvoor wat groente-afval is neergelegd. Sowieso veel afval op straat. We bekijken het museum, dat in een prachtig oud paleis zit. Voorheen van de koning, maar die hebben ze niet meer. Voor de lunch gaan we naar een dakrestaurant, vanwaar de besneeuwde bergen te zien zijn. De mist trekt op en we kunnen steeds verder kijken. We hadden vanmorgen een trui en een jas aangedaan, want het was fris. Nu zitten we in een t-shirt, lekker in de zon.

’s Middags lopen we naar de Monkey Temple, een grote tempel op een berg, waar aapjes wonen. Dames met rode stip, verfklodder in hun scheiding en mooie gewaden aan puffen de trap op. Wij halen ze in gestaag tempo in met onze bergschoenen. Boven is het heel druk. Mooi uitzicht over de Kathmandu Vallei en weer geweldige gebouwen, tempels en stupa’s. We drinken op een terras een frisje en gaan weer naar het centrum. Eerst maar even pinnen, want buiten een paar toeristencentra schijn je nergens aan geld te kunnen komen. Ook hier valt het nog niet mee, pas bij het vierde apparaat komt er wat uit. We zoeken nu het licht is onze weg door de kleine straatjes terug naar het hotel. Geen straatnamen, dus de kaart is meer voor de richting i.p.v. exacte lokatie. Na boodschappen even naar het hotel om te relaxen. ’s Avonds weer de straat op en een leuk restaurantje gevonden op een binnenplaatsje. We nemen Nepali set. Er komt voor ieder een groot messing bord met allemaal kleine schaaltjes. We beginnen uit de schaaltjes te eten, maar de ober corrigeert ons, je moet alles op je bord door elkaar husselen. Goed dat we dat weten. Erg lekker. Nu op de kamer TV kijken en internetten. Klokslag 9 uur valt de stroom uit; ze doen hier aan loadshedding, gebieden krijgen om de beurt stroom. Twee lampjes doen het nog, maar de laptop kunnen we niet opladen. Morgen nog een dagje stad en eens kijken of we vervoer kunnen regelen naar onze volgende bestemming. Wat een mooie indrukken allemaal en wat een bijzonder land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s