Namaste Nepal

De wekker gaat om 6 uur, een half uur later gaan we met de shuttlebus naar het vliegveld. Bangkok airport is groot en modern. Wachten voor de douane, daarna door de controle. Gaat soepel. We ontbijten op het vliegveld, waar de prijzen opeens niet meer charmant laag zijn, maar extreem hoog, zoals op veel vliegvelden. We lopen nog wat rond om de benen te strekken. Dan de eerste vlucht, gaat een half uur sneller dan verwacht, net iets meer dan 2 uur. Op Hong Kong weer door de controle. Nu hebben we ruim 4 uur tijd, dus we lopen wat, halen eens een Starbucks en wisselen Baht naar US dollars (helaas geen Nepalese rupees op voorraad). Gelukkig hebben ze hier gratis internet, dus de tijd gaat snel. De tweede vlucht is de langste van vandaag met een uur of 4. Beetje Amerikaanse series kijken. Bij de tussenlanding op Dhaka moeten we in het toestel blijven, terwijl de schoonmaakploeg er doorheen gaat. Het laatste stuk is iets meer dan een uur.

Eenmaal geland kopen we eerst een visum en wisselen we geld. De tassen zijn er ook en er staan veel mannen bij de band met een trolley, om je koffer mee te nemen. Maar wij hebben tassen met wielen dus dat is niet nodig. Buiten staat een zee aan taxichauffeurs, voor relatief weinig mensen die aankomen. Wij worden opgehaald en er staat al iemand met een bordje met Gerhard, dus dat is goed geregeld. Onderweg zien we niet zoveel, het is donker en licht is hier schaars. In het hotel krijgen we warme thee; het is buiten een graad of 12 en blijkbaar vinden ze dat hier best koud, want veel mensen dragen sjaals. De eigenaar komt even gedag zeggen, vandaag is zijn zoon geboren. Lesley vraagt naar zijn naam, maar die is er nog niet. Na een paar dagen moet de hindoestaanse priester langskomen en wordt de naam bepaald. Meteen wat geleerd. We moeten nog wel intunen op het accent; we weten nu niet of het zijn eerste of zijn vierde kind is. De kamer is spartaans, maar kleurig ingericht. Geen verwarming, dus gezond fris. We krijgen een fles water. Nu slapen na al dat reizen en morgen Kathmandu verkennen. Spannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s