Grand Palace

We zijn vroeger buiten dan gisteren en het is weer heerlijk heet. We proberen met de bus te gaan, maar zien deze voorbij rijden, dus pakken we weer de metro. Gisteren was het best een eind lopen en nu moeten we verder. We proberen een tuktuk, maar de prijs is veel te hoog, en we lopen weg. Pas bij de derde komen we tot een normale prijs. Hij wil zeker snel een nieuw vrachtje ophalen, want het blijkt een racetuk te zijn, we zijn er zo. Het is al behoorlijk druk bij het Grand Palace complex; veel groepen met gids. Hier is een ware garderobe met leen-kleding voor de bloterikken. Mannen met een te korte broek moeten een soort pyjamabroek met olifantenprint aan. Weten ze zeker dat je die terugbrengt. Het blijkt een enorm groot terrein te zijn, ook weer met een tempel en verschillende stupa’s. Het goud glimt je tegemoet. Dat is niet het enige dat glimt; iedereen loopt met een nat hoofd nat haar van het zweet. We bekijken de gebouwen, en de gallerij met muurschilderingen. Gerhard merkt nog een geschilderd zoenend paartje op, achter een muur. Zeker grapje van de schilder. Bij de tempel met de Emerald Buddha kun je jezelf met een bloem met heilig water besprenkelen. Doen we uiteraard, wie weet waar het goed voor is.

Na al dat moois gaan we een hapje eten op Khao San Road, de backpackersplek van Bangkok. Er zijn mensen die nog dronken zijn van de avond ervoor. We kiezen een rustig restaurantje en zijn blij dat we een hotel ergens anders hebben. Als de Pad Thai op is lopen we naar de Golden Mount, een berg met daarop een paar kloosters. Een hele klim, terwijl uit de boxen geprevel komt en af en toe live religieuze muziek klinkt van onderaan de berg. Mooi uitzicht over de stad. Weer beneden proberen we nog eens een tuktuk. Blijkbaar kunnen we heel geloofwaardig weglopen, want hij gaat, zichtbaar met tegenzin, mee in de prijs die we noemen en waar we aan vasthouden. De metro brengt ons weer naar de Starbucks, waarna we relaxen bij het zwembad van ons hotel. ’s Avonds gaan we een hapje eten in een achteraf straatje in onze wijk. We zitten in de gaybuurt van Bangkok en onze serveerster is een jongen met prachtige makeup en oorbellen. We hebben zin in pizza, blijkbaar hebben we een beetje last van noedel- en rijstverzadiging; 1x per dag is even genoeg. Na wat laatste boodschappen weer lekker relaxen. Morgen laatste dag Bangkok, voordat we naar Nepal vliegen. Weer leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s