Bamboo train

Geen wekker vandaag. Een gids/tuktuk-driver wil ons vandaag meenemen, maar we gaan liever zelf. Eerst kopen we een buskaartje voor morgen. Daarna gaan we lopen langs de rivier; mensen vissen met werpnetten. We kijken nog even bij een tempel. Dan lopen we door een smaller straatje, weer veel hello-roepende kinderen. We zijn op weg naar de bamboo train, maar er staat niets aangegeven en we hebben alleen een vage beschrijving. Als we bij een andere tempel zijn, zegt een jongen op de fiets dat we daar in moeten. We kunnen het bijna niet geloven, denken dat daar weer iets aan ons verkocht moet worden, maar het blijkt te kloppen. Langs de tempel, over een zandweg komen we bij het spoor. De bamboo train is een platte kar van bamboe op wielen. Speciaal voor toeristen, een ritje van 14 km naar het eind en dan weer terug. Het is enkel spoor, dus als er een tegenligger is moet 1 kar eraf getild worden. Wij moeten er heen 3x af en de kar hebben ze zo afgebroken en opgezet. Het gaat een zo’n 30 of 40 km per uur en maakt het geluid van een houten achtbaan. Grappig. Aan het eind staan weer winkeltjes, dus kopen we een blikje fris, waarna we weer terug rijden. We lopen terug naar de stad en lunchen laat op het terras van een restaurantje gerund door een Amerikaanse. Country muziek en een BLT, even een break van harde zoete karaoke liedjes en rijst of noedels.

’s Middags gaan we lezen op een terrasje in de straat van het hotel. Na nog wat relaxen op de kamer gaan we laat weer de straat op en eten bij Gecko. Ook weer een restaurant van een westerling. De filosofie is dat lokale mensen goed betaald en te eten krijgen, zodat ze hun familie kunnen steunen. Waarschijnlijk krijgt het personeel ook Engelse les, want ze zeggen meer dan you eat something? Mooi initiatief. In het hotel kijken we nog wat Amerikaanse series en zetten de wekker. Morgen met de bus naar Bangkok, weer een nieuw land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s