Meer tempels en Dr Fish

We slapen uit en gaan pas laat ontbijten verderop in de straat. Daarna lopen we een rondje door Siem Reap. Het is rustig, iedereen is al naar de tempels. Wij wagen ons aan Dr Fish, met je voeten in een bak met visjes die leven van dode huidcellen, onder het genot van een blikje cola. In Nederland alleen bij een sjieke spa, hier gewoon op straat. In het begin kietelt het enorm, maar het went. Grappig. Terug bij het hotel lezen we een paar uur in de schaduw. Pas om 1 uur vertrekken we op de fiets. We gaan bij Angkor Wat in de buurt lunchen en zijn de enige. Tijd voor tempels; eerst naar Preah Khan, een mooi tempelcomplex. Via een lange overdekte gang ontstaan mooie doorkijkjes. Fijne plek, rustiger dan de grote tempels. We fietsen naar Ta Prohm, een tempel met stadje, dat door de jungle deels wordt overgroeid. Grote bomen staan op of over de oude bouwwerken. In het late middaglicht ziet het er prachtig uit. Als laatste fietsen we naar een heuvel, waar vandaan de sunset te zien is. Het is niet te missen, langs de weg veel tuktuks, bussen en een paar fietsen. We lopen naar boven en halen slenterende groepen in. Eenmaal boven staat er een rij voor de trap naar de tempel. Het gaat tergend langzaam, het lijkt wel of de trap helemaal leeg moet zijn voordat een volgend groepje naar boven mag. Om half 6 sluiten ze, heel strikt. Zijn we met een hele grote groep mensen dus te laat. We lopen om de tempel heen en zien daar gelukkig nog wat van de sunset. Bij het hotel zetten we de fietsen neer. In Pubstreet eten we op de eerste verdieping, uitkijkend op de eetstalletjes beneden. Siem Reap is gezellig druk en toeristisch zonder massaal te zijn. In het hotel weer lekker de airco aan en kijken we Nederlandse TV via BVN. Heel apart, al die ophef over de Elfstedentocht die niet doorgaat, terwijl het hier snikheet is. Morgen een dagje met de tuktuk op stap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s