Angkor Wat en Angkor Thom

Na het ontbijt pakken we de fiets naar Angkor Wat, een enorm tempelcomplex niet ver van Siem Reap. We zijn er net na 9 uur en het is al behoorlijk druk. Gidsen bieden zich aan, maar we gaan het zelf bekijken. Het is een groot terrein met een tempel die er al bijna 900 jaar staat. We klimmen in de hitte omhoog. Heel indrukwekkend dat men dit toen kon bouwen. In de schaduw koelen we af met een drankje. Het is zo heet, dat we aan de lopende band zweten. De zonnebrandcreme die we in Cambodja gekocht hebben pakt niet zo goed; het loopt in witte stralen van ons af en we blijken toch een beetje te verbranden. ’s Middags lunchen we bij Angkor Thom, een paar kilometer verderop. Veel tentjes en soevenierwinkeltjes, iedereen probeert je aan te klampen. De dame die ons naar haar restaurant leidt rent voor onze fietsen uit om te wijzen waar we moeten zijn. Gerhard probeert eens een cocosnoot, best lekker.

Na de lunch bekijken we Angkor Thom, een nog veel groter complex van een oude stad. Naast tempels ook ruines. Het is bij de kleinere gebouwen een stuk rustiger, we nemen lekker de tijd. Weer ontzagwekkend groot allemaal. Op de terugweg naar de stad zien we aapjes langs de kant van de weg. We doen boodschappen bij een goedgesorteerde supermarkt, dus slaan we toiletartikelen in en good old Nivea zonnebrandcreme (die werkt tenminste). Bij het hotel zitten we in de schaduw in de tuin te lekker lezen. ’s Avonds gaan we naar een restaurant dat aanbevolen is door Lonely Planet. Heerlijk gegeten, beste tot nu toe in Cambodja. Nu de airco op volle toeren in de kamer. Morgen weer een dagje tempels, want er is hier nog veel meer te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s