Bussen naar Siem Reap

We staan vroeg op, geen tijd voor ontbijt. Om de beurt worden we op de brommer naar het centrum gereden, tas tussen stuur en chauffeur, het past maar net. We hebben geen tickets, alleen de rekening van het hotel. Dat maakt niet uit, we kunnen gewoon gaan zitten. Ook nu geen tijd om ontbijt te halen, dus eten we de laatste koekjes die we nog hebben. Na ruim een uur stopt de bus al voor een pauze en kopen we broodjes. Bij de volgende stop is het tijd voor een vroege lunch. Maar weer broodjes, even geen rijst. We praten wat met de andere westerse toeristen. Tegen ons was gezegd dat de rit 8 uur zou duren. Al snel blijkt dat dat langer wordt. Maakt niet uit, we kijken naar buiten, luisteren muziek of slapen wat.

Bij Skun moeten we overstappen. Met z’n vieren staan we bij wat hier voor een wegrestaurant doorgaat. We worden uitgenodigd te zitten, maar blijven liever staan want we zitten genoeg vandaag. Even wat reisverhalen uitgewisseld met een Fransman. De Engelse blijkt al 3 jaar in Cambodja te wonen; interessant om te horen hoe dat is. We zouden een uur moeten wachten, maar al veel eerder is de bus er. Die zit bijna vol, maar er is nog plek. In de bus kijken we met verbazing naar de andere passagiers; keiharde muziek, eieren worden gepeld, rotzooi op de grond, kinderen aan de borst. Verder is de airco soms opeens verwarming, dus dat is weer zweten. Na nog een pauze zijn we vroeg in de avond in het donker in Siem Reap. Iemand komt de bus in en meldt dat de tuktuk gratis is. Bij doorvragen blijkt dat het gratis is, als je de chauffeur voor de dag erna boekt. Wij betalen liever. Bij inchecken is wel 4 man met ons bezig. Op de lijst waar je je gegevens op moet zetten blijkt dat vandaag nog 3 anderen zijn aangekomen. Het is dus niet echt druk. Voor morgen regelen we fietsen. In het restaurant van het hotel eten we heerlijk, terwijl we naar een film kijken over de tempels die we morgen gaan bekijken. De film is Engels ingesproken en achteraf voorzien van ondertiteling in het Engels, op basis van klank opgeschreven. Dat leidt tot hilarische onderschriften. Nu lekker in de airco een beetje buizen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s