Minivan to Sen Monorom

We staan vroeg op. Gerhard gaat nog even pinnen. We checken uit om 7 uur en willen gaan ontbijten, voordat de bus om half 8 komt. Blijkt een vergissing, de bus komt om 7 uur. Dus halen we snel een broodje, terwijl de bus er toch om half acht is. Het is een minibusje en we halen nog andere toeristen op, totaal 7 westerlingen en een achterbank vol Cambodjanen. Onze tas staat naast Lesley, riant denken we, dan komt er niemand meer bij. Verkeerd gedacht. Bij de markt worden alle tassen uitgeladen en wordt een kunstig bouwwerk gemaakt met grote pakketten, de achterklep blijft open. Er zijn officieel 14 plaatsen voor passagiers, maar als we vertrekken zitten we met 23 man erin. Onze schouders zijn te breed, dus om de beurt leunen. Op de video worden weer aandoenlijk geacteerde muziekclips gespeeld. Na een uur gaan er wat mensen uit, zodat we nog maar met z’n vieren naast elkaar zitten, ieis meer ruimte. Er is veel te zien; onderweg worden mensen opgepikt en afgezet en pakketten afgegeven. We hadden al een plastic tasje met vlees zien inladen, als het wordt afgegeven blijkt het een varkenskop te zijn. We stoppen nog ergens en lunchen vroeg. Daarna rijden we de bergen in. Na een uur of 5 zijn we in Sen Monorom in een stoffige straat. Direct worden we belaagd door vertegenwoordigers van hotels. We besluiten naar een guesthouse buiten het kleine centrum te lopen. Eerst inchecken en een toertje voor morgen boeken.

’s Middags zitten we in de tuin van ons guesthouse. Lekker rustig, in de schaduw. Lesley slaapt in de hangmat. Eind van de middag lopen we naar het centrum. We drinken iets op een terras. Daarna lekker eten in een tuin-restaurant. Nu zitten we in het restaurant van ons guesthouse met de computer, want op onze kamer is geen internet. Deze ruimte is ook de woonkamer van de eigenaren, dus er wordt TV gekeken en gebeld. Morgen worden we opgehaald voor een tocht door de bossen met een olifant. Leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s