Dolphins in the Mekong

We staan vroeg op en huren een fiets bij ons hotel. Lekker om vroeg te fietsen, want het is nog niet zo warm. We rijden langs de Mekong naar het noorden door kleine dorpjes. Er wordt weer heel wat ge-hello-d naar ons en wij doen vrolijk mee. Na ruim een uur zijn we bij de plek waar zeldzame Irrawaddy dolfijnen in de Mekong leven. Met een bootje worden we er naartoe geroeid. Het is stil op het water en je hoort de dolfijnen spuiten zodra ze boven komen. Het zijn snelle jongens, dus je moet snel kijken. Dit type dolfijn heeft een stompe neus en is licht van kleur. Prachtig. Weer aan de kant snel onze vochtbalans op peil brengen, want het wordt al aardig heet. We rijden nog iets verder naar een stroomversnelling in de rivier. Hier zijn houten vlonders gebouwd met rieten dakjes. Het is een recreatieplaats, waar lokalen naartoe gaan. Door het snel stromende water is het in de schaduw lekker koel. We huren 2 hangmatten en relaxen een uurtje. Allerlei koopwaar komt voorbij en wij wagen ons aan worstjes in plastic verpakt. Er blijkt in elk worstje een heet groen pepertje te zitten. Pittig. 

Het is inmiddels na de middag en de fietstocht terug is behoorlijk heet. We beklimmen nog een heuvel met een tempel en we zweten ons suf. Op de terugweg naar Kratie kopen we een bamboe stok met daarin sticky rice, een plaatselijke lekkernij. Op de markt kopen we mangustines, zoete vruchten. Bij de koelte van de airco eten we onze gekochte waren op als late lunch. Even afkoelen en weer flink drinken. ’s Avonds lopen we een rondje op zoek naar een pinautomaat die het doet. Niet gelukt, gelukkig zijn we nog niet door de reserves heen. Op een terrasje zien we het Nederlandse stel zitten, dat we gisteren in de bus hebben ontmoet. We schuiven aan en eten gezellig met Ingeborg en Martin. Leuk om weer ervaringen uit te wisselen. Zij hebben de laatste boot gemist naar het eiland waar ze slapen. Maar met een geleend mobieltje is er wel wat te regelen. Grappig hoe dat hier gaat. Zij nemen onze restanten Dong over, want reizen door naar Vietnam. Na een gezellige avond nemen we afscheid, waarna we relaxen op de kamer. Morgen vroeg op voor de minivan naar de volgende plaats, naar een afgelegen gebied in de bergen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s