Kratie

Na het ontbijt checken we uit en wachten we buiten op onze tuktuk man. Bij het boeken van de buskaartjes zijn we even aan elkaar voorgesteld, zodat we elkaar herkennen. Ruim op tijd is ie er al. We rijden naar het busstation en wachten daar op de bus. Er wordt ook omgeroepen in het Engels, dus dat is makkelijk. Op de zijkant van de bus wordt een gelamineerd A4-tje met de bestemming geplakt, voorzien van de tijd. De bus is behoorlijk vol, met ons nog 5 toeristen, verder Cambodjanen. De stad laten we snel achter ons en zien landelijk Cambodja. De wegen zijn nieuw, dus dat rijdt lekker. Vooral andere voertuigen op de route zijn interessant; mensen zitten op vrachtwagens met gerooide knollen, vrachtwagens zonder voorruit (airco) en platte karren met 2 luxe autostoelen erop. Verder veel magere koeien op de weg. Onderweg wordt er gestopt voor een pauze. Het is niet duidelijk hoe lang, maar we bestellen snel iets te eten. Wij hebben gehoord dat de busrit 6 a 7 uur duurt; een ander Nederlands stel denkt 5 uur. Het wordt bijna 8 uur, inclusief stops. 

In Kratie worden we bij de bus aangesproken door iemand van het hotel dat we al zelf hadden uitgezocht. Na het inchecken lopen we een rondje en zien het Nederlandse stel van de bus op een terrasje; ze wachten op de boot naar een eilandje in de Mekong waar hun hotel zit. We bestellen ook wat, maar hun boot komt al snel. We eten in tentje met nauwelijks licht, maar lekker eten. Nu relaxen op de kamer na deze reisdag. Morgen proberen we een fiets te huren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s