Phnom Penh

We slapen uit en doen rustig aan. Laat in de ochtend gaan we naar buiten. Direct worden we benaderd door tuktuk chauffeurs; soms lopen of rijden ze een stukje mee. Wij gaan vandaag Phnom Penh te voet verkennen. Om half elf zijn we bij het Royal Palace complex, om de hoek bij ons hotel. Blijkt dat ze van 11 tot 2 siesta houden. Dus lopen we eerst een rondje door de stad. Mooie brede straten, lang zo druk niet als in Vietnam. Veel parken en gebouwen met sierlijke Khmer daken. In een winkelcentrum slagen we voor zonnebrand en batterijen. Op de overdekte markt is weer veel te zien, behalve de gebruikelijke groente, vis en vlees hier ook veel zijde sjaals en ringen met grote stenen. We lopen een rondje, weer richting de rivier en vinden een leuk terrasje om te lunchen. 

Om 2 uur kunnen we naar het paleis. Korte broek en blote bovenarmen zijn niet toegestaan. Daar hebben we rekening mee gehouden; lange broek aan en Lesley doet een sjaal om haar schouders. Binnen mooie tuinen en prachtige gebouwen. Overal schoenen uit om naar binnen te gaan. Ook de Silver Pagoda staat hier, met alle stupa’s die er om heen staan. Anderhalf uur lekker rondgekeken. We doen boodschappen bij een supermarktje en gaan even afkoelen in de airco op onze hotelkamer. Buiten is het ruim 30 graden en klam weer. Begin van de avond weer naar buiten. Eerst kopen we een buskaartje naar de volgende bestemming voor overmorgen. Op de boulevard zijn groepen locals op harde muziek bezig met een kruising tussen linedancing en aerobics. Ook spelen mensen voetbal en badminton. En de toeristen maar kijken. We eten weer lekker verderop in onze straat. ’s Avonds puzzelen op de administratie; betalen in dollars en wisselgeld terugkrijgen in Riel vergt een aanpassing in de excelsheet met onze administratie. We zijn weer in balans. Morgen willen we naar de Killing Field, Kijken of we een tuktuk kunnen ritselen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s