Last stop in Vietnam: Chau Doc

We ontbijten op het terras en pakken daarna rustig in. Om half 11 worden we opgehaald met een minibusje. Deze is van de busmaatschappij waarmee we al eens eerder hebben gereisd. Keurig geregeld, zo’n gratis shuttle. We halen nog wat andere mensen op en komen bij het busstation. We willen snel een kaartje kopen, maar er moet eerst gewacht worden op iemand die Engels spreekt. Veel mensen proberen niet eens je te verstaan. We gokken het er toch op; noemen de plaats waar we naartoe gaan en laten het kaartje van ons hotel zien en ja hoor, ze vinden ons gewoon op een lijst, daar is geen Engels voor nodig. De bus is nieuw, de weg druk, smal en hobbelig. Ze draaien Die Hard 4; i.p.v. Bruce Willis hoor je een Vietnamese dame die alle teksten voorleest. De rit op zich lijkt ook wel een film, want de bus-chauffeur houdt van opschieten en inhalen, ook daar waar de situatie zich daar iets minder goed voor leent. We stoppen onderweg en kopen een broodje. Na 3,5 uur zijn we in Chau Doc. Bij de bus wil iedereen ons weer vervoeren. Behalve motobikes nu ook fietsen met platte bakjes achterop. Wij nemen de shuttle. We hebben geen hotel besproken, maar hebben er wel één opgeschreven.

Na het inchecken lopen we een rondje door Chau Doc. Overal weer scooters, eettentjes en winkeltjes. Op de markt kopen we bananen, goed om van de gevolgen van buikgriep af te komen. We willen er maar een paar, maar het is niet de bedoeling dat er bananen van de tros gescheurd worden. Dus hebben we nu 15 kleine bananen voor 45 cent. We pakken een terrasje en eten ’s avonds bij een eenvoudig tentje. Bij het hotel boeken we de boot voor morgen naar Cambodja. Het wordt telefonisch geboekt, we moeten om half 7 klaar staan. Vroeg, maar prima. Gerhard vraagt nog of je eten kunt kopen op de boot. Er wordt weer gebeld, geen antwoord op de vraag, nu worden we een uur later opgehaald. Vreemd, we vragen ons af of het goed komt. We doen maar wat boodschappen voor morgen we hebben in ieder geval nog bananen). Nu nog wat TV kijken; heel toepasselijk denken we Platoon te gaan kijken op onze laatste dag in Vietnam. Kan ook zijn dat het niet doorgaat vanwege censuur, want we hebben testbeeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s