Saigon

We doen weer rustig aan ’s morgens, want we hebben pas om 1 uur de bus naar Ho Chi Minh City, vroeger Saigon genaamd. Eind van de ochtend checken we uit en dat gaat een beetje chaotisch. De buskaarten staan er niet op. Er wordt gebeld, er is gereserveerd, maar het kost opeens meer. Na wat gepraat gaat de prijs weer omlaag. In de spirit van Tet komen we ze halverwege tegemoet. Je vraagt je altijd af of het echt een vergissing is of dat er gewoon wat geprobeerd wordt. We lopen langs de strip op zoek naar een tentje voor een vroeg lunch. Dat valt nog niet mee; deze tweede dag van Tet is er meer dicht dan gisteren. Uiteindelijk vinden we 1 restaurant dat open is.

We wachten in het hotel op de bus; 1 uur betekent dat ie om 1 uur gaat rijden om mensen op te halen bij hotels; wij stappen 40 minuten later als laatste in. De bus is niet helemaal vol, een paar toeristen en wat lokalen. Onderweg is het behoorlijk druk. Het is maar een kleine 200 km, maar we doen er bijna 4 uur over, inclusief stop. Er is weer veel te zien; veel mensen gaan eind van de middag naar de kerk, op de graven staan veel verse bloemen. Saigon is duidelijk een grote stad; meerbaanswegen, viaducten, tunnels en verkeerslichten. De bus stopt weer in onze straat, dus we zijn zo op onze kamer, een superior room. Dat betekent hier geen raam, want dan hoor je het verkeer ook niet. We boeken een toertje voor morgen en bekijken de feestverlichting op straat. Ondanks de andere toeristen zijn wij blijkbaar toch een bezienswaardigheid. Een meisje voelt giechelend aan Gerhard z’n elleboog en een oud vrouwtje lacht naar Lesley en aait haar arm (nee, we zijn niet gerold). We eten om de hoek bij het hotel, in een steegje met allemaal restaurantjes. Nu zitten we met een theepot onder de airco op de kamer, want die lekt (toch niet zo superior). Vroeg op morgen, op naar de Cu Chi Tunnels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s