Op de scooter

Vandaag huren we een scooter bij het hotel. De receptionist belt iemand en we wachten. Gerhard kletst wat met hem en de vliegangst van Dennis Bergkamp komt ter sprake; bijzonder dat ze dat in Vietnam weten. Dan komt een meisje met de scooter aan. Lesley krijgt de helm zo van haar hoofd. Er blijkt weinig benzine in te zitten, dus gaat iemand met een lege fles wat halen. We rijden naar de White Sand Dunes, een zandformatie 40 km verderop. Van internet hebben we een routebeschrijving overgenomen en die klopt precies. Het is leuk op de scooter, haren in de wind en meerijden en toeteren met het verkeer. Onderweg tanken we nog bij een karretje waar de benzine met de hand omhoog gepompt wordt tot de gewenste hoeveelheid. Er staat een logo van Shell op, maar we betwijfelen of dat wel waar is. Bij de duinen klimmen we omhoog. Het is erg mooi en het zand is heet. Daarna rijden we naar Mui Ne en lunchen we met pho. ’s Middags rijden we door kleine straatjes. De markten zijn leeg, mensen gaan vroeg naar huis voor het Tet-feest. Als we de scooter inleveren hebben we 110 km op de teller gezet. Erg leuk, maar van een scooter krijg je wel zadelpijn.

Terug aan de Russische strip drinken we wat op een terrasje en gaan we weer naar het zwembad op het dak van ons hotel. ’s Avonds eten we bij een druk restaurant met live muziek. Een man met een helm op komt binnen en heeft een zak bij zich. Een Russisch stel heeft slang besteld en die is vers. Veel gasten staan op van tafel om te kijken, wij natuurlijk ook. De man hurkt bij de zak, doet lange handschoenen aan en pakt een tang. Opeens staat ie op, spannend moment, blijkt zijn mobiel te gaan. De zak gaat open en de slang komt eruit. Met een grote schaar wordt z’n kop eraf geknipt. Het lijf wordt op z’n kop gehouden en twee glazen worden met bloed gevuld. Als die Russische man dat glas leegdrinkt klappen zijn landgenoten aan andere tafels. Wat bizar! Terug in het hotel de schone was opgehaald. Nu kijken we wat TV. Buiten horen we af en toe getrommel en er zal nog vuurwerk komen. Leuke Chinese oudejaarsdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s