Mui Ne

Om 7 uur zitten we klaar voor de bus. Nog even een bakje koffie en dan worden we opgehaald. De tassen worden op 2 stoelen gestapeld; als iedereen is opgehaald is het een hele stapel. De Vietnamezen die meegaan hebben enorm veel bagage; vooral grote dozen en bloemen. ’s Morgens is het een graad of 18, maar we zien de temperatuur stijgen tot ruim boven de 30. De bus is niet helemaal vol. Nog voordat we Dalat uit zijn wordt er gebeld naar iemand van de busmaatschappij; het is voor ons. De jongen van het hotel meldt dat we de koffie niet betaald hebben, dus krijgt Gerhard de telefoon. De kamer was echter inclusief ontbijt en dat was er niet. Dus koffie is dus inclusief, vinden wij. Dat was OK. Het valt ons op dat Vietnamezen vaak niet reageren als je iets zegt of bestelt (ook niet onder elkaar). Het is dus altijd afwachten of het is overgekomen. Eenmaal op pad blijkt het een hobbelige weg door de bergen te zijn. Mooi vergezichten, maar het is vooral warm.

Na een paar uur stoppen we bij een klein tentje in het niets. Hier kopen we nog maar een pak koekjes bij wijze van ontbijt. Ondertussen wordt de achterband van de bus verwisseld, want die was lek. Het gaat heel snel, dus nauwelijks vertraging. Terug in de bus horen we voor ons wat gekakel; er blijkt een kip in een plastic zak mee te reizen. Door de hitte is ie hartstikke suf, want we horen maar af en toe wat. Blijft ie wel lekker vers voor het Tet feest. Helemaal vreemd dat de eigenaresse de bus verlaat met een doos, maar de kip, bloemen en een handtas laat staan. Dat wordt verderop afgegeven. Doordat op alle luifels van winkels het adres staat, kunnen we ons aardig oriënteren. Lesley ziet precies op tijd waar we zijn, zodat ook wij vroegtijdig de bus verlaten. Scheelt weer een taxi.

Het hotel is modern en zit aan een lange strip met resorts, parallel aan het strand. Opvallend is dat alles in het Russisch is aangegeven, inclusief neonreclame. We horen ook veel Russisch om ons heen, blijkbaar is dit voor hen wat Benidorm voor ons is. We gaan lunchen en lopen daarna langs het strand. Er zijn wel mensen, maar het is niet echt druk. Bij een bierbrouwerij gaan we aan de borrel. ’s Middags gezwommen in het zwembad op het dak van het hotel. ’s Avonds weer op een terrasje gegeten, worden we gewoon in het Russisch aangesproken door het lokale personeel. We blijven hier een paar nachten vanwege het Tet feest. Morgen waarschijnlijk een brommertje huren. Even relaxen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s