Easy Riders

We hebben een beetje een brak hotel; onvoldoende waterdruk voor de douche en het ontbijt was afgelast. Om half 9 worden we beneden verwacht. Onze Easy Riders zijn er al; dit zijn gidsen die je per motor door de bergen rijden. Gerhard gaat achterop bij Mr Dragon en Lesley bij Will. Dragon is de baas, maar is lastig verstaanbaar in het Engels. We springen achterop en gaan op pad. Het is onbewolkt en prachtig weer. De motoren maken weinig herrie, dus kun je nog met je bestuurder praten. Ze rijden niet heel hard, precies lekkere toersnelheid. Omdat wij groter zijn kunnen we allebei over de bestuurder heen kijken. De bergen zijn prachtig, onderweg kleine dorpjes. Eerst even een broodje gekocht als ontbijt. We maken verschillende stops, waar door Dragon wat verteld wordt. We bekijken de groentevelden, de bloemenkassen (naar Nederlands voorbeeld) en de koffiebomen. Bij een heuvel worden we afgezet voor een korte hike, aan de andere kant wachten onze mannen op ons. We zien meer toeristen die dit doen, grappig gezicht al de grote blanke mensen achterop bij kleine Vietnamese mannen. We gaan ook naar een zijdefabriek, waar we nog even een rupsje vasthouden. Dan naar een waterval; hele klim er naartoe. In Vietnam geen voorschriften en veiligheidsmaatregelen zoals leuningen waar het steil is. De stappen zijn soms zo groot, dat Lesley moet gaan zitten om erbij te kunnen. Helaas zijn de net gewassen spijkerbroeken en vesten nu een behoorlijk modderig. Maakt niet uit, het is prachtig hier. Samen bekijken we de tempel en de big happy buddha, terwijl alle motorrijders wachten en roken. Veel mensen roken, een pakje sigaretten kost maar 40 cent.

Voor de lunch rijden we naar een lokaal tentje voor Pho. We trakteren en dat vinden ze erg leuk. ’s Middags gaan we naar een rijstwijnfabriekje. Opvallend is dat bij alle bezienswaardigheden wel dingen te koop zijn, maar absoluut niet wordt aangedrongen, anders dan we op straat ervaren. Bij een minority dorpje legt Will wat uit, want hij is zelf ook van een minderheid. Mensen verdienen nu geld met koffiebonen, maar wonen soms nog in traditionele houten huizen iets boven de grond. Er zit een aapje aan een ketting; men gelooft dat dat geluk brengt. Ter afsluiting gaan we naar the Crazy House, een op Gaudi geinspireerd vreemd bouwwerk, met thematische hotelkamers. Gek dat zoiets in Vietnam staat. Terug bij het hotel geven we onze mannen een tip en souvenir-klompjes, die we al 10 maanden meesjouwen. Eind van de middag pakken we een terrasje en bekijken we nog een pagode in Dalat. Lekker gegeten en vroeg op de kamer. Morgen hebben we om 7 uur al de bus naar Mui Ne, dus vroeg naar bed. Wat een superleuke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s