Nha Trang

Gisteravond werden we opgehaald en bleek de bus al behoorlijk vol te zijn. Schoenen moeten uit en in een plastic zakje. In de bus zijn 3 rijen met smalle stapelbedjes. We vinden er 2 naast elkaar, boven. Je benen zijn al plat, de rugleuning kan omhoog om te zitten en bijna plat om te slapen. Je zit zo dicht bij anderen dat we meteen in gesprek raken met een Amerikaan die in China woont. Dan wordt een film gestart, maar we kunnen niks zien omdat we vrijwel achterin zitten. De bus stopt na 5 uur voor een pauze. De chauffeurs gaan warm eten, wij nemen wat te drinken en een koekje. Terug in de bus wil een Nederlander verder mee dan het kaartje dat hij gekocht heeft. Hij probeert een leuke prijs te regelen, terwijl de hele bus meeluistert. Hilarische toestanden, mensen die klappen, uiteindelijk koopt ie een kaartje voor 7 dollar en 5 bier (meer dan de oorspronkelijke inzet van de chauffeur van 10 dollar ). We slapen wel een beetje, maar zijn vaak wakker. De wegen zijn slecht evenals de vering van de bus. Toch is het een prima manier om te reizen. Om 6 uur komt de stad al aardig tot leven, stoep-winkeltjes zijn al open. In Nha Trang stopt de bus toevallig in de straat van ons hotel (we dachten 2,5 km te moeten lopen vanaf het busstation). Dubbel mazzel, want we kunnen direct een kamer krijgen. Dus slapen we nog even een paar uur, zodat we pas om half 12 aan het ontbijt zitten.

Eerst wat boodschappen gedaan en de busrit voor morgen geregeld. Lesley is door de zonnebrillen-voorraad heen, dus kopen we op straat een nieuwe. We krijgen nog aardigheid in dat afdingen. Daarna Nha Trang bekijken, een grote badplaats met een lang zandstrand. Ondanks de bewolking veel verbrande toeristen op het strand. Het is erg warm en klam weer. Wij bekijken de stad en klimmen de heuvel op naar een groot buddha-beeld. Weer terug bij de boulevard vinden we een chique strandtent, waar we gaan borrelen. Aan zee is het iets koeler met een briesje. Nog even naar de kamer om te relaxen. ’s Avonds om de hoek hotpot gegeten. Op straat zijn hier veel toeristen, het lijkt wel de Spaanse costa. Morgen gaan we naar Dalat, een plaatsje in het binnenland om een andere kant van Vietnam te zien; bergen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s