Hoi An op de fiets

We doen rustig aan, geen vol programma overdag. We checken laat uit en stallen onze tassen. Voor de deur van het hotel huren we 2 fietsen, professioneel afgedongen door Gerhard. We rijden naar het strand, zo’n 5 km buiten de stad. Het is bewolkt en klam weer, dus geen strandweer. Wel even een strandwandeling gemaakt. Daarna koffie op een terrasje. Bij verschillende restaurantjes wordt steeds geroepen of je komt eten, op de meest vreemde tijdstippen. Onze nieuwe taktiek is “we no hungry”, tenenkrommend Engels, maar ze verstaan het wel; “maybe later” wordt er teruggezegd. We fietsen langs de rijstvelden weer naar Hoi An. Daar kijken we aan de andere kant van de brug. Hier is het minder toeristisch. Bij een soort garage aan de rivier zijn veel tafeltjes bezet, dus daar gaan we lunchen. Het is een lokaal tentje, met stoeltjes en tafeltjes maatje kind, dus zitten we met de knieën boven tafel. Bijna alles van de kaart is uitverkocht. We bestellen nasi, die even later door iemand op de fiets wordt gebracht. Gewoon een open schaal door het verkeer. Maar het was lekker. Naar de WC is ook grappig, want het is naast een restaurant ook hun huis. Bij de wastafel liggen de tandenborstels van de familie. We zijn inmiddels ook gewend aan het doorspoelen van een gat in de grond met een emmertje water.

’s Middags fietsen we nog wat door gebiedjes waar we niet eerder waren. Na het inleveren van de fietsen lopen we nog een rondje. Het is duidelijk dat Tet (chinees nieuwjaar) al dichtbij komt. Mensen verven hun huizen, op straat worden lampionnen opgehangen en er zijn veel gele bloemen (hoge pot-chrysanten) en mini-sinaasappelboompjes te koop. Laat in de middag eten we nog een klein hapje; omdat we vannavond met de bus gaan schiet dineren erbij in. We nemen de Hoi An specialiteiten Coa Lau (brede noodles) en wonton (krokant hartig soort wafeltje met een prutje erop). Inmiddels regent het, mazzel dat we net binnen zijn. In het hotel wachten we op de bus, terwijl we nog even internetten. We hebben de nachtbus naar Nha Trang, om 18.00 uur weg, morgenochtend om 6 uur daar. We zullen wel een beetje brak zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s