Hoi Hoi An

Stipt om 8 uur rijdt de bus voor. Eerst rijden we nog een klein uur langs verschillende hotels in Hue om passagiers op te halen. Het is een zogenaamde open bus naar Hoi An. Ongeveer 70% toeristen en de rest lokalen. Na twee uur stoppen we voor een half uurtje bij een klein plaatsje aan een binnenwater. Tijd voor koffie. Net na de middag komen we aan in Hoi An. We lopen naar het hotel en zetten onze tassen neer. Snel een korte broek aan want vandaag schijnt de zon en is het goed heet. Dan lunchen we op en terrasje. Hoi An staat bekend om uitstekend eten en dat klopt.

’s Middags bekijken we het plaatsje. Het heeft een oud centrum, met kleine straatjes. Het is pittoresk en toeristisch; nog niet eerder zoveel toeristen gezien in Vietnam. Wel gezellig op straat, veel terrasjes en winkeltjes, vooral kleermakers. We kopen een knipkaart voor de bezienswaardigheden in het centrum en bekijken er een paar. Bij Tan Ky, een oud huis, moeten we gaan zitten en krijgen we een kopje thee (formaat kinderservies). Dan wordt er over het huis verteld. Op de markt is het druk, vaak “please buy something”, dus bedanken we vriendelijk. Er is livemuziek op de markt en er wordt gedanst, ook dan blijft soms de brommerhelm op. Bij het hotel boeken we een toertje voor morgenochtend en de bus voor over 2 dagen. We relaxen even op de kamer en gaan laat eten, ook weer buiten. Erg leuk hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s