Nguyen Dynasty

We worden om 8 uur opgehaald voor een dagtoer. ’s Morgens gaan we met een dragon boat (een toeristenboot met 2 draken voorop) over de Perfume River. De boot vaart langzaam en er is veel te zien; bootjes op het water en mensen aan de kant zijn aan het werk. Bij verschillende bezienswaardigheden gaan we eruit, Bing, onze gids, vertelt veel over de cultuur. Weer goed luisteren vanwege het zware accent, maar hij is erg grappig. We bekijken een oud huis en een pagoda. We lunchen op de boot en kletsen wat met de andere passagiers. De meeste toeristen reizen van zuid naar noord. Wij andersom, richting de zon. Vandaag is het behoorlijk warm en af en toe zonnig.

Na de lunch gaan we verder met de bus en bezoeken we 3 tombes van de keizerlijke Nguyen dynastie. Prachtige bouwwerken en enorm groot. Bing kan er veel over vertellen, inclusief roddels over de betreffende keizer. Laat in de middag zijn we terug in Hue. We relaxen wat op de kamer. ’s Avonds eten we op de markt bij een vegetarisch tentje. Er wordt geen alcohol geschoken, wel Bavaria alcoholvrij. Het is heerlijk, maar niet helemaal duidelijk wat we eten. We pellen iets uit bananenblad. Morgen weer vroeg op, want dan gaan we met de bus naar Hoi An. Wat een leuke en interessante dag vandaag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s