Imperial Enclosure

Het miezert vandaag en de straten zijn nat, maar het is niet koud. Na het ontbijt gaan we naar de Citadel, aan de overkant van het water. Hier is de Imperial Enclosure, een gesloten stad waar de laatste keizerlijke dynastie van Vietnam 150 jaar lang woonde. Een groot complex met prachtige gebouwen en ruines. Er is een animatiefilm te zien, zodat we ons een beetje kunnen voorstellen hoe dit er destijds uitzag. We drinken daarna koffie, tenminste dat denken we. We krijgen een kopje lauwe thee (vermoedelijk) en een kopje met een filterbakje erop. We drinken de thee eerst op. Als de koffie is doorgelopen, blijkt het een kleverige, dikke substantie te zijn. Bitter en een beetje zoet. Misschien moest dat kopje “thee” ook door het filter worden gegoten. We weten het niet. We lopen nog wat door de citadel en over de markt. Regenponchos zijn big business nu het een beetje regent. Een speciaal model voor op de scooter, met een stuk doorzichtig plastig voor de koplamp. Goed idee, ziet er alleen zonder scooter apart uit, zo’n uitgelicht kruis. We lunchen laat met spring rolls en soep.

’s Middags even gerelaxt op de kamer en wat uitgezocht voor de volgende dagen. Eind van de middag gaan we naar een winkelcentrum, op zoek naar toiletartikelen. We vinden een drogisertij annex Blokker. Veel cremes om witter te worden, wat hier het schoonheidideaal is. Eén type lijkt gewone creme te zijn. Voor de zekerheid gaat Lesley het even vragen “not for white, I’m already white”. Niet zeker of ze het begrepen hebben, we gokken het er maar op. Ons Engels gaat hier achteruit; volzinnen hebben geen zin, men verstaat het dan niet, dus losse woordjes. Op straat zien we ook prachtige reclame in het Engels: “all you can eat” wordt “eat until full”. Daarna heerlijk gegeten bij een restaurant waar veel toeristen zaten, maar met lekkere Vietnamese gerechten. Morgen vroeg op voor een boottocht over de Perfume River.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s