Treinen naar Hue

De wekker gaat vroeg, omdat we vandaag met de trein gaan. Het regent een beetje als we naar het station lopen. Bij een klein tentje ontbijten we. Altijd spannend wat je krijgt, want de dame in kweste sprak geen Engels, maar het klopte precies. Bij het station zien we een Zwitsers stel, dat we eerder zagen. Een Vietnamees meisje wil Engels met ons oefenen. De trein is een half uur te laat, als ie komt klinkt een bel en gaan de deuren naar het perron open. Het is een enorme stap de trein in. We hebben soft seat stoelen. Dat klinkt luxe, maar dat valt mee. Het is niet druk in de trein. Wel staat de TV keihard aan. We doen allebei oordoppen in, maar horen de programma’s nog. Ook gaat de radio aan, dus veel lawaai door elkaar. Grappig om te zien welke programma’s en reclames ze hier hebben. WC type gat in de grond in een schuddende trein is weer een nieuwe ervaring (viel mee, was schoon). Een Australiër naast ons heeft in de restauratiewagen koude kip gegeten, maar beveelt het niet aan. Dus lunchen we met eerder gekochte koekjes en kopen we kroepoek en popcorn van de dame die met een karretje langskomt. 

De tijd gaat enorm snel, want er is veel te zien. In de regen werken mensen in rijstvelden. Halverwege de middag wordt het druk in de trein. Veel Vietnamese mensen, ze hebben grote zakken als bagage, zelfs een glazen vitrinekast wordt in het bagagerek geschoven. Het ruikt naar vis, mensen hebben eten bij zich. Als de kar met warme maaltijden langskomt proberen we er één. Goed warm en lekker. In Hue stappen we uit, hier regent het ook. Bij de uitgang veel taxichauffeurs. Iemand vraagt aan Lesley “taxi, sir” en Lesley antwoord “I am not a sir, but no thank you”. Alle chauffeurs lachen. We lopen naar het hotel; we hadden vooraf de kaart bestudeerd en schematisch overgenomen op een blaadje. In het hotel eten we laat nog wat. Lekker dagje reizen. Morgen Hue bekijken, paraplu mee. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s