Another day in Halong Bay

We zetten de wekker, want ’s morgens om half 7 is er Tai Chi op het bovendek. Wij zijn keurig op tijd, maar de hele crew van de boot ligt nog te slapen op stoelen, banken en op de grond. Even later komen een paar mensen naar boven. Samen met 2 andere gasten en gids Mi doen we mee. Langzame bewegingen, lijkt wat op yoga. De eerste 2 rondjes gaan best aardig. Bij de derde slooft onze voorman zich uit; gracieus met je been in de lucht is niet onze sterkste kant. Erg leuk. We blijven boven op het dek kijken hoe de andere boten ontwaken De vrouwtjes met rooibootjes als winkeltje zijn al wakker en proberen spullen te verkopen. Grote roofvogels duiken naar het water, op jacht naar vis. Bij het ontbijt raken we aan de praat over verschillende talen. Eén van de Australiërs zegt met een vet accent woordjes na. We gaan weer varen richting de haven. Een andere route, met nog meer limestone bergen in het water. Prachtig gezicht, ziet er mysterieus uit in de mist. Terug in de haven lunchen we aan boord. Daarna staat het minibusje al klaar.

Het is 3,5 uur rijden naar Hanoi. Door de vele wegwerkzaamheden duurt het langer, maar er is genoeg te zien. Het is erg druk en verkeer wordt niet geregeld, het is een kwestie van brutaal zijn. Dus er wordt veel op de andere weghelft gereden en in de berm en veel getoeterd. Voor ons lijkt het chaos, maar het gaat prima. Onderweg krijgen we Vietnamese les van Mi. Ontzettend moeilijke uitspraak, klanken die wij niet kennen, dus je krijgt kramp in je kaak. Erg gelachen. We kunnen nu wel tellen en wat andere woordjes zeggen. Eens kijken of dat beklijft. Halverwege weer een korte stop. Wij worden als laatste afgezet bij ons hotel. We geven Mi een kleine tip (krap 2 euro) en ze blijft maar buigen. We zetten onze spullen op de kamer en gaan de stad in. Van Mi hebben we een adres voor een restaurant gekregen. Het is een drukke tent, hele stapels bakjes en stokjes staan op tafel. We bestellen de specialiteit: hotpot. Er wordt een inductieplaat op tafel gezet. Een grote schaal met bouillon erop met op de rand veel vis en vlees. En een grote bak groente en noodles. De eerste ronde doet de ober het voor. Het is een soort fondue. Als het eten gaar is schep je het in een bakje en dan samen met stokjes hieruit eten. Het is heerlijk en veel. Als de rekening komt zijn we ook nog eens aangenaam verrast. We hadden kleine hotpot besteld voor 2 personen, maar je betaalt gewoon voor 1 pot. Hoe zou die grote hotpot er dan uitzien? We lopen terug naar het hotel en merken dat we al aardig gewend zijn aan de manier van oversteken. Morgen met de bus naar de volgende bestemming. We zijn benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s