To Halong Bay

We worden om 8 uur opgehaald bij het hotel voor onze toer naar Halong Bay. Met een klein busje worden in totaal 7 toeristen opgehaald bij diverse hotels. Mi de gids, vertelt onderweg veel over de Vietnamese geschiedenis. De jaartallen vliegen om onze oren. Het is goed luisteren; haar woordenschat is groot, maar ze heeft een zwaar accent. Halverwege is er een pauze “to go to happy room”. Eind van de ochtend komen we bij de haven van Halong City aan. Het is bewolkt en mistig, maar droog. Het is druk in de haven, veel boten vertrekken, allemaal met toeristen. Al snel zien we de typische limestone bergen in de baai. Voor de lunch zitten we allemaal aan een lange tafel, Heerlijk vietnamees eten. Met verschillende nationaliteiten, waaronder nog een stel dat lang op reis is, worden reiservaringen uitgewisseld.

Na de lunch veel op het bovendek gestaan voor het prachtige uitzicht. ’s Middags hebben we Surprising Cave bezocht. Een enorme grot, in de rij met de andere toeristen. Mi wijst de verschillende pilaren aan en wij moeten raden wat we erin zien, terwijl ze vraagt “are you surprised?”. Wij vinden het vreemd dat er graffiti in de grot is en dat je de formaties gewoon mag aanraken. Een rots heeft de vorm van een grote schildpad, voor vietnamezen een heilig dier. Er liggen geldoffers en iedereen aait zijn kop, dus wij ook. Daarna kan er gekayakt worden. Uiteraard doen wij dat, dus samen met Pascal uit Duitsland varen peddelen we een rondje rond een paar bergen. Terug op de boot gaan we voor anker in de baai, om ons heen andere boten. Wij nemen een Vietnamees wijntje uit Dalat, erg lekker. ’s Avonds bij het diner blijken er nog 3 Australiërs aan boord te zijn, die al een nacht op de boot hadden geslapen. Erg gelachen met deze dudes. Mooie lichtjes van de boten op het water. Gerhard probeert met Pascal inktvis te vangen met een hengeltje, maar ze bijten niet. We hebben een rustige groep, nadat de Australiërs gaan slapen brak van de avond ervoor, dus geen karaoke. Wel kijken we Vietnam’s Next Topmodel op TV. Daarna lekker slapen in onze hut, moe van de buitenlucht en de indrukken van deze leuke dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s