Hoi Hanoi

We hebben ’s ochtends nog wat tijd te besteden in Hong Kong. Na het ontbijt stallen we onze tassen bij het hotel en gaan we de stad in. Eerst pasfoto’s maken voor onze Vietnam visa. We hebben pasfoto’s meegenomen, maar kunnen deze na grondig zoeken helaas niet vinden. Gelukkig kun je ze hier tegen een zacht prijsje laten maken. Daarna op zoek naar een Hong Kong magneet; magneten zijn de enige souvernirs die we kopen. We lopen een behoorlijk stuk door de stad, door straatjes met kleine stalletjes, door winkelcentra, maar geen magneet te bekennen, dus kopen we die op het vliegveld. We drinken koffie en bekijken de dierentuin. Om 1 uur nemen we vanaf het hotel de shuttle bus naar het treinstation. Er is een speciale Airport Express, een luxe sneltrein waarmee je in 24 minuten op het vliegveld bent.

Na inchecken en de douane lunchen we laat. Gratis internet op het vliegveld, dus wij komen de tijd wel door. De vlucht met Dragonair is krap 2 uur. Op Hanoi airport eerst een visum halen. We hadden via internet al een approval letter aangevraagd. Nu een formulier invullen met pasfoto en dan aan de andere kant wachten. Het duurt best even en er wordt niet op volgorde gewerkt, dus we leveren vrijwel als eerste in en ontvangen vrijwel als laatste onze paspoorten. Maakt niet uit om te wachten, maar je vraagt je af of het goed is. Mooi visum in het paspoort geplakt, jammer dat ie over stempels van andere landen zit. We hebben onze tassen snel en gaan pinnen; nu 2 miljoen op zak … helaas Dong, geen Euro’s. Eenmaal buiten bieden veel mensen een taxi aan, dus we kiezen er één. Met vooronderzoek op internet hebben we een richtprijs en namen van betrouwbare firma’s op zak. Maar dat gaat niet op; ze vragen bijna 4x de prijs die we verwachten. Gerhard stapt uit en probeert te onderhandelen, maar ze zakken niet met de prijs. Tassen weer uit de achterbak en we lopen naar de volgende. We zijn van 600K, 500K, 350K op 300K uitgekomen. Waarschijnlijk nog te veel, maar we voelen ons wel stoer. Nu ingecheckt in een keurig hotel, bij inchecken een watermeloen cocktail. Nu een beetje zappen en vietnamese woordjes oefenen. Morgen de stad bekijken. Best een beetje spannend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s