Lantau Island

We zijn vroeg op, onze interne klok is nog een beetje in de war. Nadat we gisteren de stad bekeken hebben, gaan we vandaag naar het buitengebied van Hong Kong, Lantau. We lopen al vroeg buiten, vandaag met een jas aan, want het wordt maar een graad of 13. Met de ferry gaan we naar Lantau. Daarna met de bus naar de andere kant van het eiland. Veel lokalen in de bus, maar een paar toeristen. We gaan naar Tai O, een vissersdorpje op palen. Eenmaal daar bekijken we het plaatsje. Hele kleine huisjes, op de daken wordt ansjovis gedroogd. We zien een wegwijzer naar witte dolfijnen, dus beklimmen we een berg. Boven staat een kitchy beeld van witte dolfijnen. Is dit alles, denken we, maar even later zien we in de zee steeds een witte rug boven komen. Aan het eind van het geplaveide pad loopt een klein paadje door het groen. Het is niet helemaal duidelijk of dit officieel is. We wagen het erop en dalen af langs een steile helling. Onderaan staat een bord; het was een onderhoudspad, dus niet voor toeristen bedoeld. Nou ja, we zijn er gekomen. We bekijken een tempel waar een vrouw hardop een gebed opzegd. Heel sereen allemaal, totdat keihard een ouderwetse telefoon gaat in de tempel. In de straatjes veel kleine winkeltjes met gedroogde vis, of teiltjes met levende vissen. We gaan in een mini-restaurantje eten. Fel TL-licht, betegeld tot het plafond, 3 tafels, met elk een WC rol, bij wijze van servet. Voor het eerst soep met stokjes gegeten, was erg lekker. We hebben onze ogen uit gekeken in Tai O.

We nemen de bus naar Tung Chung en gaan daar met de Ngong Ping 360 kabelbaan. Een skilift van 5,7 km lang; zit je gewoon 25 minuten in. We stijgen behoorlijk en het is mistig. Boven zien we een schim van het 27 meter grote Buddha beeld. Door het commerciële straatje speciaal voor toeristen (voelt als de Efteling) lopen we naar het beeld. We kopen een meal ticket; je moet eerst naar het beeld klimmen via de trappen, dan kun je een museum bekijken en een stempel halen. Bij het klooster krijg je dan koffie met je ticket. Dat denken we tenminste. Het beeld is indrukwekkend groot en we halen een stempel. Dan naar het klooster, weer wierook, mooie kleuren, gouden beelden en bloemen, terwijl via een speaker gezang van monniken te horen is. Indrukwekkend allemaal. Bij het restaurant laten we onze bon zien. We krijgen koffie, ieder 2 dumplings naar keuze en 2 borden noodles. Zo zitten we om 4 uur ’s middags ongepland al aan het diner. In de kabelbaan zitten we met Nederlanders in een gondel, lekker kletsen over reizen, dus we zijn zo beneden. Met de metro gaan we terug naar Hong Kong Island. We gaan weer met de escalators door de stad en kopen wat te drinken en iets kleins te eten voor later. Op de hotelkamer beetje bijkomen en opwarmen, want het was best koud buiten. Wat een waanzinnige dag, een perfecte introductie van Azië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s