Azië voor beginners

Vroeg wakker door de jetlag, maar wel goed geslapen. Beetje bijkomen op de hotelkamer, kopje thee zetten en wat internetten. Na het ontbijt gaan we Hong Kong in. Het is bewolkt, maar droog en een graad of 16. In het begin is het even wennen met kaartlezen en hoe de straten hier lopen. Er is veel verkeer, vooral veel taxi’s. Voetgangers kunnen vaak via een brug oversteken; er loopt op sommige plaatsen een heel stelsel aan verhoogde voetpaden boven de wegen. We lopen door de gratis dierentuin en stappen op de Peak Tram, een antiek trammetje, 1,3 km lang tegen een steile heuvel op. Boven kopen we een kaartje voor Sky Terrace 428, een uitkijktoren boven de stad. We zijn er als eerste, zodra het opengaat. Waanzinnig gezicht, al die wolkenkrabbers in de mist; we raken niet uitgekeken. Weer onderaan de heuvel lopen we door de stad. Op straat is er veel te zien. Overal kleine winkeltjes met mooie uithangborden. Bij de Man Mo Temple gaan we naar binnen. Het is er druk, veel mensen zwaaien met bossen wierook of branden een handvol briefjes (we denken gebedsbriefjes, maar weten het niet zeker). Op een altaar voor kleurige beelden liggen fruit offers. Maar er hangt ook gewoon kerstversiering en toeristen mogen naar binnen, als je maar geen foto’s maakt. Indrukwekkend. 

Weer buiten lopen we door een straatje waar vogelnestjes en andere gedroogde en voor ons onbekende waren verkocht worden. We nemen daarna de Star Ferry van Hong Kong Island, waar ons hotel staat, naar Kowloon. Dat kost voor 2 personen 40 eurocent. We lunchen bij een restaurant in de kelder van een winkelcentrum. Dan tijd voor het Museum of History; een enorm ruim opgezet overzicht van de geschiedenis van Hong Kong. Hele huizen zijn nagebouwd in het pand. Erg interessant met veel film- en geluidsfragmenten; even wennen dat wij de voertaal niet verstaan en de ondertiteling moeten lezen. We lopen eind van de middag door drukke winkelstraten terug naar de ferry. Alle westerse merken zijn aanwezig en we drinken koffie bij Starbucks. Wel worden we veel aangesproken door mensen die ons iets willen verkopen; maatpakken, horloges, handtassen. Er wordt zelfs met je meegelopen, maar we hebben geen interesse. Terug op Hong Kong Island gaan we via de midlevel escalator omhoog. Dit is een serie geschakelde lange roltrappen dwars door de stad, zodat je snel en zonder te hijgen de berg op kunt. Lekker luxe. Omdat we laat geluncht hebben en moe zijn kopen we een broodje en eten we op de hotelkamer. Vroeg naar bed om het laatste restje jetlag af te schudden. Wat een geweldige eerste dag in Azië.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s