Goodbye NZ, Hello Hong Kong

De wekker gaat om 7 uur. We pakken de laatste spullen in en rijden richting vliegveld. Opvallend weinig verkeer in de ochtendspits, het is hier zomervakantie. Eerst de bus aftanken en daarna inleveren. We geven onze laatste kortingsbonnen voor benzine aan Nederlanders die net zijn aangekomen. Met de shuttle worden we naar het vliegveld gebracht. We zijn weer lekker vroeg. Eerst maar eens koffie drinken en wat lezen, voordat we kunnen inchecken. Door de douane is in NZ een relaxte aangelegenheid, iedereen lacht vriendelijk. Een controlemedewerker vraagt hoe wij aan een kleurtje komen met dit weer. Na 9 maanden buiten zijn lukt dat wel. We lunchen en slaan onze laatste NZ dollars stuk. Verder lopen we zo veel mogelijk, we kunnen nog lang genoeg zitten. 

Het vliegtuig van Cathay Pacific zit helemaal vol. Zodra we opstijgen zetten we ieder de koptelefoon op en gaan we lekker films kijken. In een vlucht van zo’n 10,5 uur passen 4 films en nog wat series. De stewardess onthoudt wat we drinken, heel attent. De tijd gaat lekker snel. Op Hong Kong airport moet je met een treintje naar de arrivals hal, zo groot is het. Douane gaat heel snel en onze tassen komen vrijwel als eerste eruit. Eenmaal buiten even pinnen en in de rij voor de taxi. Super gereguleerd, veel medewerkers die je steeds een paar meter verder wijzen waar je naartoe moet en prijzen die vooraf zijn aangegeven. We rijden een half uurtje en kijken naar buiten, naar de verlichte wolkenkrabbers en de bewegwijzering in chinese tekens + engels. Ons hotel is ook zo’n toren, midden in het centrum. We zijn gewoon moe, dus gaan snel slapen, maar koken eerst nog een liter water, want je kunt niet uit de kraan drinken.

NZ was weer prachtig, daar komen we zeker nog eens terug. Maar nu een nieuw avontuur: voor het eerst in Azië. Spannend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s